Gratis tur-app har fått lokale mål

Publisert:20. april 2020Oppdatert:23. april 2020, 08:41
FØRT OPP: Å bestige Edlandsfjellet gir nå utelling på appen TellTur. Her i vinterdrakt fra tidligere i år. Foto: Marius Wiig Holmen

TellTur er gått heldigitalt og nå er flere turmål på Jæren registrert.

Friluftrådenes elektroniske tjeneste for turregistrering, TellTur, er en app der man kan registrere og legge inn turer, for å så konkurrere mot andre eller seg selv. Som et grep i kampen mot koronaviruset, gis det nå gratis abbonement ut året. Dermed kan alle benytte seg av appen gratis.

I appen kan man selv registrere turer, men friluftsrådene rundt om i landet har også muligheten til å legge inn generelle turmål som gir poeng. Jæren friluftsråd, som består av kommunene Gjesdal, Klepp, Time, Hå, Randaberg, Stavanger, Sandnes og Sola, har nå lagt til ett lokalt mål i hver av kommunene.

For Gjesdal kommune er turen til Edlandsfjellet valgt ut, som en kan Denne ruten klassifiseres som krevende, og gir høyest antall mulig poeng i spillet; 30.

I nabokommunen Time kommune er turen ved Brunshammaren valgt, mens i Sandnes er den mindre kjente turen til Steinfjellet lagt til. På andre siden av kommunegrensen, mot Dalane, har det lokale friluftsrådet lagt inn flere titalls turer.

Ber alle unngå samlingsplasser

– Som et bidrag i kampen mot koronaviruset har vi fra uke 13 gjort TellTur-abonnement i appen Norgeskart Friluftsliv gratis ut 2020. Har du allerede appen installert må du oppdatere denne for å få tilgang til gratis TellTur, heter det på

Opplegget er også blitt heldigitalt. Det vil si at man både registrerer og finner alt via app, og at ingen postkasser skal benyttes slik det har vært gjort tidligere. Har man appen Norgeskart Friluftsliv, registreres automatisk plassene man går dersom man er innenfor en 50 meters radius av turmålet.

– I forberedelse til sesongen 2020 er det allerede satt ut noen turpostkasser med bøker og koder, disse må ikke benyttes. Ta også hensyn til at Friluftsrådene stenger hytter og ber alle unngå samlingsplasser som gapahuker, rasteplasser og lignende, står det også oppført i meldingen på nettsidene.