– Det har gått over all forventning!

Publisert:30. april 2020Oppdatert:30. april 2020, 15:26
GJENÅPNET: Breidablikk barneskole på Heimdal. Foto: Privat.

Mandag åpnet 1. - 4. trinn på Breidablikk skole, etter å ha vært stengt i nesten seks uker. Breidablikk barnehage åpnet forrige mandag, og det til stor glede for barna. Både skolen og barnehagen har levert en gjenåpning som får skryt av foreldrene.

HEIMDAL: Lærerne har hatt mye å gjøre etter gjenåpningen av Breidablikk skole. Hender, pulter, og generelt alle berøringspunkt vaskes mange ganger daglig. Alle lærerne er enige i en ting: 

– Vi er veldig imponerte over barna, og hvor flinke de faktisk er. Det hender selvfølgelig at noen glemmer seg et lite øyeblikk, men da er de andre raske med å si fra. De passer på hverandre!

Bymag “møter” lærerne Eirin Asphaug Sandvold, Marit Kamrud og Sissel Granamo til samtale over Google Hangout. Det er over denne tjenesten de har undervist den siste tiden. Koronaviruset har bydd på store utfordringer, men også noen positive erfaringer har kommer ut av denne perioden:

– Barna har blitt kjempeflinke på data og håndtering av tekniske ting. Foreldrene har også vært veldig flinke til å følge opp og hjelpe barna. Det har fungert bra, sier Sandvold.


SKOLEBARN: Amalie Marie (9) og Oliver (6) går i 4. og 1. klasse på Breidablikk skole. Foto: Privat.

Fokus på smittevern

Ellen Marie Nervik har to barn på Breidablikk skole, Oliver (6) og Amalie Marie (9), og sier hun opplever at skolen har stort fokus på smittevern.

– Vi som foreldre har fått mye praktisk informasjon før oppstart, slik at vi kunne gå gjennom dette med barna og forberede dem før skolen åpnet igjen.

Ifølge Nervik har uteskole falt i god jord hos barna.

– For barna er det litt spennende at skoledagen er annerledes, og så er det veldig gøy med uteskole og turdager, sier hun.

Roser de ansatte

Breidablikk barnehage åpnet uken før skolen. Erlend Bjørnstuu Storleer har Ane (3) og Ylva (5) i barnehagen. Han er godt fornøyd med hvordan Breidablikk barnehage har håndtert situasjonen. Han forteller om god informasjon, videoer på nett og samtaler over Skype.

– Vi har også hatt hjemmebesøk med levering av krone da 3-åringen fylte år. Det var veldig stas.

– Barnehagelærer Silje Grønningen bekrefter det, og sier at dette er tiltak barnehagen har gjort for å holde situasjonen så normal som mulig overfor barna. Hun synes barna også har vært veldig flinke til å tilegne seg de nye rutinene, og skryter av foreldrenes innsats på det området.

– Breidablikk barnehage har løst situasjonen veldig bra, og at de ansatte har gjort en fantastisk jobb for å få barna tilbake i barnehagen, understreker Storleer.

Savnet barnehagebarna

Barnehagelæreren forteller at gjenåpningen gikk veldig fint, og at det var godt å se barna igjen.

– Man savner dem jo! Vi er vant til å se dem hver dag, så det var det aller beste med hele oppstarten.


BARNEHAGEJENTER: Ylva (3) og Ane (5) har gledet seg til å begynne i barnehagen igjen. Foto: Privat.

Storleer forteller at jentene har gledet seg til at barnehagen åpnet igjen, og at de har savnet venner og barnehageansatte. Selv opplever han gjenåpningen som både godt planlagt og trygg.

I følge Grønningen skal flere dele den oppfatningen, og hun forteller om utelukkende positive tilbakemeldinger. 

– Det er veldig bra, det er jo første gangen vi gjør dette, fastslår hun.

– De føler nok at vi maser litt på dem

Barnehagen er inndelt i ulike soner og barna er fordelt på forskjellige baser. Dette er utfordrende for de minste barna. 

– De største barna er veldig innforstått med situasjonen og tar hensyn. Det er vanskeligere for de minste å forstå at de ikke kan gå hvor de vil og leke med hvem de vil. De savner vennene sine fra andre baser.


BREIDABLIKK BARNEHAGE: Uteområdet til barnehagen har blitt inndelt i ulike soner. Foto: Privat.

Grønningen forteller at de prøver å forklare situasjonen på en grundig, men ikke skremmende måte, og at de hele tiden er åpne for spørsmål. Det er mye fokus på grundig håndvask.

– De føler nok at vi maser litt på dem, innrømmer hun.