18-åring inn på skilandslaget

Publisert:28. april 2020Oppdatert:30. april 2020, 13:27

Tirsdag presenterte Skiforbundet langrennslandslagene for sesongen 2020/21. 18-åringen Helene Marie Fossesholm, som fortsatt holder junioralder, er tatt inn på kvinnelandslaget.

– Det blir nytt for meg. Jeg kommer inn som den yngste på laget og har ikke vært i dette gamet før. Jeg har mange lagvenninner som kan hjelpe meg og har veldig mye erfaring. Jeg har ikke like mye som dem, så jeg kommer til å søke råd og tror det skal gå greit. Jeg håper jeg har noen ess i ermet og kan bidra litt selv også, selv om jeg yngst, sa Fossesholm på Skiforbundets pressekonferanse.

Fossesholm tok to gull i junior-VM forrige sesong. Hun tok tredjeplass på begge distanserennene under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen. På verdenscupen i Falun i februar gikk hun inn til femteplass på 10 km fristil. 

Langrennslandslagene for 2020/21-sesongen:

Kvinner:

 • Helene Marie Fossesholm (ny)
 • Ane Appelkvist Stenseth
 • Anna Svendsen
 • Heidi Weng
 • Ingvild Flugstad Østberg
 • Tiril Udnes Weng
 • Lotta Udnes Weng
 • Maiken Caspersen Falla
 • Therese Johaug
 • Ragnhild Haga
 • UTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (legger opp), Mari Eide og Kari Øyre Slind

Menn, allround:

 • Martin Løwstrøm Nyenget (ny)
 • Didrik Tønseth
 • Emil Iversen
 • Hans Christer Holund
 • Simen Hegstad Krüger
 • Sjur Røthe
 • UTE: Johannes Høsflot Klæbo (bytter til sprintlaget)Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug

Menn, sprint:

 • Håvard Solås Taugbøl (ny)
 • Johannes Høsflot Klæbo (ny fra allroundlaget)
 • Pål Golberg
 • Erik Valnes
 • Finn-Hågen Krogh
 • Sindre Bjørnestad Skar
 • UTE: Eirik Brandsdal (legger opp) og Sondre Turvoll Fossli (legger opp)