Satser på musikk i tøffe tider

Publisert:20. april 2020Oppdatert:23. april 2020, 08:42
UNGE ARTISTER: Jonas Kjeldsen og Tarjei Jørgensen er begge aktuelle med ny musikk.

Jonas Kjeldsen (17) og Tarjei Jørgensen (24) skulle få sjansen til å opptre på en av byens største scener. Så stakk Koronaviruset kjepper i hjulene. Men artistene vil likevel kjøre på.

Nordnes: I utgangspunktet skulle det bli en travel vår for guttene. Deres store høydepunkt skulle være Jonas sin første egen konsert på USF Verftet. Og Tarjei skulle varme opp.


– Konserten på Verftet blir dessverre utsatt til vi igjen har muligheten til å holde en såpass stor konsert. Til den har jeg forberedt noe spesielt, sier Jonas uten å ville røpe noe mer.

– Vi kunne aldri forutsett at det kunne skje. Så det er en kjip timing, slår Tarjei fast.

Som kompensasjon hadde Jonas en Live-konsert på Facebook.

Aktuelle

Jonas og Tarjei nekter å stoppe opp, til tross for at store deler av landet har gjort det i vår.

I løpet av mars har begge sluppet ny musikk på Spotify. «CCA Jonas», som han kaller seg, kom med sin tredje sang.

– Jeg slapp en sang som het Autobots. Denne har jeg holdt på med i cirka et halvt år. Det er godt å endelig få den ut etter å ha sittet å «mekket» på den lenge, forteller han.

«TJDanson» er artistnavnet til Tarjei. Et par uker etter Jonas, kom han med sin andre låt, «Nonchalantly».

– Det er min andre sang. Det kommer mer, så kalenderen er stappfull fremover.


PIANO: “TJ DanSon” bruker piano hyppig i musikken sin.

Travelt i 2020

Det blir altså mye å gjøre frem mot sommeren for artistene. 

– Jeg har en god del sanger som kommer ut i løpet av 2020 som jeg gleder meg til å få ut. Både med forskjellige artister og sanger som blir utgitt av meg selv. Jeg har noen veldig spesielle sanger jeg tror folk kommer til å like. Jeg slipper første singel til en kommende «mixtape» veldig snart, røper Jonas.

–  Vi har mange tracks klare for å utgis, både som soloartister men også sammen med andre artister i Get FAT. Vi har blant annet et interessant prosjekt vi har jobbet med de siste månedene som skal utgis før sommeren som jeg tror vil være et friskt pust for hip hop scenen i Norge, legger Tarjei til.

Avtale med Universal

Bymag møter de unge artistene i studioet deres. De har innredet et lite rom i et malingslager i Strandgaten på Nordnes.  

Leietaker er plateselskapet Get FAT. Bak det står Tarjei, Jonas og to andre ambisiøse gutter som driver med musikk. Get FAT har også fått i stand et samarbeid med en gigant i bransjen.

– Get FAT har signert en distribusjonsavtale med Universal. De skal hjelpe oss med å nå større aktører og pitche oss for flere, sier Tarjei.


MALINGSLAGER: Bakerst i et lagerlokale har artistene innredet et musikkstudio. Foto: Mathias Brandt

Vil bli tatt seriøst

De siste årene har flere artister fra Bergen fått sitt nasjonale og internasjonale gjennombrudd. Guttene i Get FAT har registrert at det blir stadig mer populært å lage egen musikk i ung alder.

– Det er mange som prøver seg på musikk for tiden. Det gjør meg ingenting, så lenge det ikke går ut over meg. Jeg satser hundre prosent seriøst, og jeg håper ikke antallet som driver med musikk for gøy ødelegger inntrykket av oss. Jeg vil at folk skal se at vi driver på med skikkelige ting, mener Jonas.

– Misforstå meg rett. Alle skal få drive med musikk som de vil, men jeg håper folk kan skille mellom oss og de som gjør det for gøy, presiser «CCA Jonas»


CCA JONAS: Jonas Kjeldsen er Get Fats yngste artist. Foto: Mathias Brandt

– World domination

Det er liten tvil om at musikken er mer enn bare en hobby for begge to. Det er ikke tilfeldig at låtene tar bort imot seks måneder å lage.

– Jeg har laget mange hundre melodier som jeg liker på et piano, og som jeg føler at jeg kan bruke til noe. Likevel har jeg nesten ikke brukt noen av dem. For å få så gode sanger som mulig bruker jeg lang tid, sier “TJ”.

– Jeg koser meg i studioet med å lage musikk. Grunnen til at min sang tok et halvt år var at jeg vil ha den perfekt og ønsker å gjøre de justeringene som må til, legger Jonas til. 

 Selv om det ikke er så mye penger å hente for guttene nå, håper de å utvikle seg.

­– Jeg vil bare leve av musikken. Klarer jeg det, blir jeg fornøyd. Så får vi ta det derfra, sier Jonas.

­– Akkurat nå blir vi ikke rike av dette, men det er absolutt realistisk å tjene penger og leve av dette. Drømmen er «world domination», ler Tarjei.


ANDRE HJEM: Her produserer plateselskapet Get fat sin musikk.