Oljeprisen ned med 25%

Publisert:9. mars 2020Oppdatert:9. mars 2020, 15:23

Prisen ligger nå på $34 per fat.

Oljeprisen er sunket med 25% i løpet av det siste døgnet, og ligger nå på $34 per fat. Prisfallet er det største siden Gulfkrigen i 1991, og har bakgrunn i en priskrig mellom Russland og Saudi-Arabia, samt spredningen av Koronaviruset. Hvilke konsekvenser den kraftige prisreduksjonen forespeiler er foreløpig omdiskutert.

 

Analytikere Bloomberg har snakket med frykter en langsiktig prisreduksjon til $20 per fat. Det vil i tilfellet være de laveste oljeprisene siden oljekrisen i 2000.

 

Interesseorganisasjonen Norsk olje og gass stiller seg imidlertid mer optimistisk til utsiktene.

 

– Vi ser en usikkerhet av helt naturlige årsaker som følge av situasjonen vi er i, så håper vi at oljeprisen kommer tilbake etter en viss periode, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen til Bergens Tidende mandag.