Nå utvider Sammen City

Publisert:6. mars 2020Oppdatert:6. mars 2020, 17:30
TRENE SAMMEN CITY: Markedskonsulent Omar Eide forteller at Sammen planlegger utvidelser for å møte pågangen fra treningsglade studenter. Foto: Sunniva Berggreen Kaalaas

Treningssentrene til Sammen er nå så populære at de har sett seg nødt til å utvide tilbudet. - Vi må finne løsninger som gjør det bedre for alle.

Sammen City: På grunn av den økte pågangen er Sammen City godt i gang med oppbyggingen av ny etasje. Dette skal gi plass til strømmen av treningsglade studenter.

- Åpningen nærmer seg med stormskritt og er forventet etter påske. Nå er det straks klart til å legge gulv og få inn apparater, sier markedskonsulent Omar Eide.

Den nye avdelingen i andre etasje skal inneholde et kampsportrom, flere tredemøller og vekter, samt ha en litt roligere atmosfære.

Sammen har 18 000 medlemmer i Bergen og over 100 instruktører fordelt på syv sentre. Bergensstudentene er en sprek gjeng, og i snitt trener medlemmene tre til fire ganger i uken, i følge markedskonsulent i Trene Sammen, Omar Eide. 

- Det er alltid stor pågang rett etter nyttår, men de siste årene har vi sett at flere fortsetter å trene gjennom hele året. 

På Sammen City alene har de over 50 gruppetimer i uken. I følge Eide er det HIIT-timer som er de aller mest populære, altså timer som består av high intesity interval training. Disse inkluderer blant annet tabata, crossfit-inspirerte økter, samt mølle- og sykkeltimer.

Eide forteller at Sammen City er det senteret med desidert størst pågang, rundt 1200 medlemmer bruker senteret hver dag. Spesielt i år har sentrene fått testet kapasiteten. Mye dårlig vær har ført til færre folk i byfjellene og flere på treningssentrene. 


Ønsker pop-up-timer 

Eide er spent på tiden fremover og mener det er mye godt i vente for studenter som benytter seg av Sammen. 

- Vi gjør vårt beste hele tiden for å utvikle oss og gi et godt tilbud til studentene. Vi har mye på blokken fremover og det er veldig spennende. 

Trene Sammen har allerede gjort noen tiltak for å imøtekomme pågangen. Et av de er såkalte pop-up-timer.

- Når vi har flere gruppetimer parallelt og rett etter hverandre, i tillegg til de i frivekt-området, er det ikke alltid nok skapplass til alle. 

Eide sier at det ikke nødvendigvis er begrensninger i timeplanen som hindrer enda flere gruppetimer, men for eksempel mangelen på garderobeskap er en faktor som spiller inn. Derfor er det planlagt flere garderobeskap i forbindelse med utvidelsen.


SAMMEN CITY: Spreke studenter gjør seg klare for tabata. Foto: Sofie Losen

Sprengt kapasitet også i Trondheim

Situasjonen på Sammen-sentrene  i Bergen er noe Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) kan kjenne seg igjen i. Idrettssjef Trine Rishovd forteller at det også i Trondheim er stor pågang på Sits treningssentre, og at i snitt besøker 3400 medlemmer en av de fem sentrene i byen hver dag. Likt som i Bergen opplever også Sit at deres 15 300 aktive medlemmer trener mer jevnt utover året, forteller Rishovd

– Det er en ekstra boom i januar, men vi ser at mange etablerer gode vaner og holder på disse utover året.

Også i Trondheim har de måtte utvide for å møte pågangen.  Gløshaugen Idrettbygg var stengt i 10 måneder på grunn av oppussing. Idrettssjefen forteller at senteret både har blitt utvidet og forbedret, noe som var nødvendig.

– Nye Gløshaugen er det desidert mest populære senteret i Trondheim, og før det åpnet var kapasiteten ganske sprengt på de andre sentrene. 

Gløshaugen Idrettsbygg har jevnet ut pågangen i byen og Sit opplever nå at de har grei kapasitet. Så gjenstår det å se om oppgraderingen av Sammen City vil takle pågangen.