Konserter utsettes

Publisert:11. mars 2020Oppdatert:11. mars 2020, 10:39

Nye koronaregler gjør at flere arrangementer står i fare

Tirsdag kveld kom Folkehelseinstituttet med en anbefaling om å utsette eller avlyse alle arrangementer med over 500 deltakere.

Bergen kommune fulgte anbefalingen og har vedtatt å senke det maksimalt tillatte antall deltakere på arrangementer til 500, ned fra den tidligere grensen på 1000 som ble angitt på fredag. Det nye vedtaket gjelder alle arrangementer uavhengig av om det er inne eller ute, med sitteplasser eller med servering.

Konsertene som Veronica Maggio og Kvelertak skulle spilt på USF Verftet blir utsatt. Det var allerede gjort tilpasninger for å kunne gjennomføre de, men da den nye grensen på 500 publikum ble annonsert valgte arrangøren Bergen Live å utsette.

Det kan også få konsekvenser for studentfestivalen UKEN, som har flere arrangementer med plass til over 500 publikummere. kan opplyse om at de jobber hardt med å løse de praktiske utfordringene.