James Bond korona-utsettes til november

Publisert:6. mars 2020Oppdatert:6. mars 2020, 16:31
Foto: Lea Lidal

Bond-filmen ”No Time To Die” skulle opprinnelig hatt premiere på norske kinoer 3. april, men nå er filmen utsatt til 12. november på grunn av virusfrykt. Kinosjef vet ikke om flere filmer vil utsettes.

“No Time To Die” er den 25. filmen i James Bond-serien og vil bli den femte og siste med Daniel Craig som den ikoniske karakteren. Filmen skal inneholde scener spilt inn flere steder i Norge, blant annet i Nittedal på Romerike og på Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal. Filmen er ferdig innspilt, men stengte kinoer i flere land og frykten for publikumssvikt har ført til utsettelsen.

– Det var ganske traumatisk å få beskjeden, men da var det bare å sette i gang med det praktiske. Vi må finne aktiviteter som kan erstatte de planlagte arrangementene og fokusere mer på andre filmer, spesielt Mulan, forteller Silje Storrud, kinosjef for Lagunen Kino. 

Foreløpig ikke flere utsettelser

– Dette er gjort etter en grundig vurdering av det globale filmmarkedet. Det er viktig å understreke at det ikke har noe med situasjonen i Norge å gjøre, sier Jeanette Heggland, kinosjef for Bergen Kino. 

Heggland kjenner ikke til at flere filmer vil gjøre endringer. Det gjør heller ikke Storrud hos Lagunen Kino:

– Akkurat nå vet vi ikke om flere filmer vil utsettes. Vi forventer ingenting, men det er vanskelig å si noe helt sikkert. Ting kan endre seg kjapt og hele kinobransjen står parat til å takle enhver forandring som skjer.


Silje Storrud: Kinosjefen for Lagunen Kino vet foreløpig ikke om flere filmer som vil utsettes. Foto: Martin L. Håndlykken

Trygt å gå på kino

Hun tror ikke det vil bli færre kinogåere i ukene fremover og sier at det er like trygt å gå på kino som andre steder. Kinoer har blitt stengt i land som Kina, Italia, Japan og Sør-Korea grunnet korona-viruset, men kinobesøk i Norge frarådes heller ikke fra medisinsk hold.

– Nei, det er ikke noe Folkehelseinstituttet har gitt råd om. Det går fint å gå på kino, jeg var selv på teater i går, sier kommuneoverlege ved Helseverntjenesten, Finn Markussen.