I 2018 fikk den kritikk, i år gikk den til topps

Publisert:11. mars 2020Oppdatert:11. mars 2020, 13:49
ZOO: Mental Helse Angels synger en sang til alle gutta som sliter. F.v: Sigurd B. Samdal, Peter Syse og Stijn Van Oorschot. Foto: Silje Olsen

UKErevyen ZOO er i gang og har høstet strålende kritikk fra anmelderne. Dette er en opptur fra terningkast tre og fire i 2018. - Det er et pluss å få en god anmeldelse fra BT, forteller Peter Syse.

Revyen har fått terningkast fem fra Bergens Tidende og en “soleklar” sekser fra Studvest. Dette er en stor overgang fra terningkast tre og fire som ble gitt fra henholdsvis Bergensavisen (BA) og Bergens Tidende (BT) i 2018. Forrige gang det var revy på NHH mente BT at de “gikk seg vill etter pausen”. I år derimot skryter de; “årets revy er virkelig et solid stykke arbeid”.

Blant aktørene i årets forestilling finner vi Peter Syse, som også var aktør i UKErevyen 2018. 

– Det er som å få en god karakter på eksamen. Det er motiverende og veldig hyggelig. Det er også veldig viktig for de som ikke blir sett på scenen, men som har jobbet mye i kulissene for at revyen skal bli bra.

Han forteller at det var kjedelig å motta anmeldelsene i 2018 og at de selvfølgelig hadde håpet på bedre. 

– Men vi fikk likevel høre av andre at revyen var bra, og da gjorde det ikke så mye hva BA tenkte. Vi visste at det vi hadde laget var morsomt.

Videre sier han at kritikken de tidligere har fått viser at de store avisene behandler dem som seriøse aktører og tar UKErevyen på alvor. Det tillegger de gode anmeldelsene en større betydning.  

Flettet inn stikk til anmelderne i årets revy

Allerede i åpningsnummeret blir BT betegnet som “de farligste rovdyrene i salen”. Heldigvis er det de som ler høyest. 

– Både i 2018 og nå har vi leid inn regissør og tekstforfatter fra bransjen, men vi studenter får alltid være med å bestemme. Vi vet hva studenter synes er morsomt, og dette gir også et eierskap til det vi skal fremføre.  

Han vektlegger likevel at revy først og fremst skal være gøy.

– Det er jo hyggelig når det går bra, men revy er først og fremst sosialt, man hygger seg sammen. Gode anmeldelser kommer som et pluss.


Kjærlighet på scenen: Cathrine Standal (Julie) og Stijn Van Oorschot (Ronny) deler spytt i håp om Koronasmitte. Foto: Silje Olsen

Fra Mental Helse Angels til Bompengemiljøpartiet 

UKErevyen har en samfunnsrelevant tråd fra start til slutt. Vi får parodiering av Erna Solberg som synger “hold munn” i møte med utfordringer i regjeringen, Mental Helse Angels iført skinnjakker og tatoveringer, enter også scenen og synger en sang til gutta som vil vise følelser. I tillegg får vi se MGP-junior’s stadig tristere sangbidrag med eksempel “vi har bixit, ikke brexit”.

Publikum får også se reseptfrie rusmidler flytende rundt en eksamensstresset student og en ung gutt som kommer ut som hetero til sine kjønnsnøytrale foreldre. For ikke å glemme kjærlighetsfortellingen om Julie fra MDG og Ronnie fra Bompengepartiet.