– Guttene ønsker å kjempe for kvalik

Publisert:7. mars 2020Oppdatert:7. mars 2020, 15:49
VIKTIG: Sportssjef i Øygarden FK håper den nye klubben skal bli viktig for den nye storkommunen. Foto: Sunniva Berggreen Kaalaas

Øygarden FK har tatt over Nest-Sotra sin lisens i OBOS-ligaen. Nå håper sportssjef Arve Haukeland at klubben skal gi den nye storkommunen Øygarden noe felles å stille seg bak.

Sotra Arena: Øygarden FK har tatt over lisensen og organisasjonsnummeret til Nest-Sotra, men er i praksis en ny fotballklubb. Det er totalt fem spillere igjen fra det gamle laget og trenerapparatet er nytt, da tidligere trener Steffen Landro har tatt over Sandnes Ulf. Målet med den nye klubben er todelt; de ønsker å satse på elitenivå, men de vil også gi storkommunen Øygarden et felles prosjekt. Tidligere i år skrev syv klubber i kommunen under på en avtale med formål om å samle fotballen. 

– Jeg er ikke så sikker på hvor mye det betyr så mye med en gang, for mange tenker nok at vi bare er Nest-Sotra i ny innpakning. Men vi skal jobbe godt med å komme ut i de andre klubbene. Jeg vil at trenerne og spillerne mine skal bidra der. Det handler om å vekke interesse. På sikt håper jeg det vil betyr mye, sier Arve Haukeland. 

Målet er kvalik

Øygarden er en av de minste klubbene i OBOS-ligaen, både når det gjelder økonomi, fastiliteter, erfaring og historie. De er ikke redd for å sette høye ambisjoner av den grunn. 

– Som klubb må vi nesten være fornøyd med å overleve. Men for to år siden spilte Nest-Sotra opprykskvalifisering til Eliteserien. Forrige sesong tok vi nok poeng til å spille om opprykk, men fikk poengtrekk på grunn av dårlig økonomi. Så jeg kan ikke si at guttene på laget er fornøyd med å bare overleve. De vil kjempe for kvalik, konkluderer sportssjef Arve Haukeland. 

Fra assistenttrener til hovedtrener 

Det var lenge usikkerhet rundt hvem som skulle lede klubben fra vest for Bergen. De hadde ansatt amerikaneren Bryant Lazaro som assistenttrener, men slet med å finne den rette for hovedtrener-jobben. Derfor tok de avgjørelsen om å gjøre Lazaro til hovedtrener, med Kristoffer Lie som assistentrener. Lazaro har erfaring fra Levante og Sevilla, og trente sist Alta i 2. divisjon. 

– Jeg er stålende fornøyd! Historisk sett har Nest-Sotra alltid overgått forventninger. Sotrafolk har en arbeidsmoral og arbeiderklassementalitet som vises også i fotballen. Jeg vil ta vare på agressiviteten og involvere ballen mer i spillet. Vi vil spille attraktivt fotball som folk vi se, sier Lazaro. 

Erfaringen fra Levante og Sevilla gjør at Lazaro er komfortabel med unge spillere, og selv opplever han en god miks av unge, nye spillere og mer erfarne og rutinerte spillere. 

– Vi vet at dette kommer til å bli en tøff sesong for oss, og kapteinsteamet kommer til å være viktig. Vi har et energisk lag og en god garderobe, alle er bevisste på at de må jobbe hardt for å spille i OBOS også neste sesong. 


NY HOVEDTRENER: Amerikaneren Bryant Lazaro er Øygarden FKs nye hovedtrener. Foto: Sunniva Berggreen Kaalaas

Kantspillerne Even Vetås (22) og Eirik Moldenes (19) er to av de nyeste tilskuddene i Øygarden. Begge er fra Bergensområdet og spente på å spille i OBOS

– Det er litt prestisje å endelig få spille i OBOS og jeg gleder meg veldig til å spille hjemmekamper på Ågotnes, sier Moldenes. 

– Det blir gøy å få vise seg litt frem. Jeg er ikke nervøs enda, men det kommer nok før den første kampen, legger Vetås til.  

De er begge svært fornøyd med at Lazaro er valgt til hovedtrener.

– Han er faglig sterk, en god formidler og en generelt hyggelig fyr, sier Moldestad. 


NYSIGNERINGER: Eirik Moldenes (t.v.) og Even Vetås gleder seg til å vise seg frem i OBOS-ligaen.