Gamle stjerner gjenskaper 40 år med høydepunkter

Publisert:6. mars 2020Oppdatert:6. mars 2020, 14:31
FORBEREDELSER: Aulaen er rigget for premiere. F.v: Ingrid Reistad, Skage Lem og Henrik R. Holte. Foto: Elise Welde

UKEN setter opp de 13 beste sketsjene som har blitt vist gjennom tidene, og de 12 originale stjernene vender tilbake i scenelyset.

Norges Handelshøyskole:  Gamle aktører fra flere revyperioder hentes tilbake til scenelyset førstkommende lørdag for å spille de samme sketsjene i aulaen på NHH. I jubileumsrevyen er de mest populære sketsjene gjennom tidene samlet til en forestilling på drøyt to timer. 

Gruppeleder, Skage Lem, hjelper til med å sette opp de mest populære numrene UKEN har sett. Han forteller om en intensiv periode med flere telefonsamtaler med gamle aktører. Deriblant dem kommer to sangere fra revyen «Mamma», som vant NM-pris for beste revy i 2008. 

– Det er mange som har et tett forhold til UKEN, så det er mange som kommer tilbake uansett. Mange vil fordi det er så gøy å stå på scenen og det å stå i søkelyset en siste gang, forteller han. 


SAMHOLD: Samtalen og latteren sitter løst hos de tre sjefene. F.v: Ingrid Reistad, Henrik R. Holte og Skage Lem. Foto: Elise Welde

Profesjonalitet

Jubileumsrevyen har blitt planlagt i over to år med blant annet å kontakte gamle aktører, sette tema og ansette nye aktører som fyller rollene der gamle aktører ikke har mulighet til å stille. Revyinstruktør Ingrid Reistad har det overordnete ansvaret over revyseksjonen, og forteller om ti timers arbeidsdager i de mest hektiske periodene. 

– Det viktigste med revy er at de som jobber med det har det bra i prosessen. På den andre siden er det å gi publikum noe man føler er gøy og kan trives med, sier hun. 

Skuespiller og jusstudent Ingrid Klem deltok som aktør i 2018, og er igjen å se på scenen i jubileumsforestillingen. Hun forteller om et inkluderende miljø og et profesjonelt prosjekt. 

– Det virket ikke som en moroforestilling i en kjeller en kveld - dette var et seriøst opplegg, sier hun. 


SMILER: Ingrid Klem gleder seg til premiere. Foto: Elise Welde

Kommunaldirektør Harm-Christian Tolden har vært trofast mot revyseksjonen siden 1988, og ble utnevnt som æresfUKENsjonær i 1996. Han forteller at revyene stadig blir bedre. 

– Det gleder meg at dans har fått en større plass, og at man tar vare på det store formatet, med fullt band, imponerende scenerigg og teknikk, sier han. 


32 ÅR GAMMELT: Harm-Christian Tolden sitt private fUKENsjonærbevis fra UKEN 88. Foto: Privat

Hele Bergens revy

Dette året setter revyen også rekord på 95 antall frivillige som er med i revyseksjonen. Tidligere har det inkludert studenter som går på NHH, men i 2018 åpnet de for at eksterne studenter også kunne engasjere seg. Tidligere revysjef fra samme år, Henrik Rangøy Holte, forteller at å utnytte kompetanse og ressurser fra flere skoler løfter kvaliteten. 

– Jeg håper at folk vil se på det som student-Bergen sin revy, og ikke bare NHH sin revy. For det er det ikke lenger, sier han.


SCENEN: Bak revysjefene skimtes lyseffektene, og lydanlegget står på fullt. F.v: Ingrid Reistad, Henrik R. Holte, Skage Lem. Foto: Elise Welde

Jusstudenten Klem tror at ved å inkludere andre enn økonomistudentene vil resultere i økt interesse for å delta, og gi et større publikum.

– Det er også mange studenter i Bergen som de kan velge mellom. Det øker nivået på revyen når man har større konkurranse, fortsetter hun. 


NHH: I dette bygget foregår revyen i ukene fremover. Foto: Elise Welde

Revysjefene og skuespilleren er istemt at skolen må vike i de mest intense periodene. 

– Det blir mye lesing på jusstudiet, så det var gøy med en mer leken periode, ler Klem.

Det spesielle jubileet 

Revyskuespilleren forteller at denne revyen er spesiell fordi det er alle revyhøydepunktene over tid, og egner seg for alle enten om man har et forhold eller ikke til UKEN

Revyen treffer flere generasjoner enn studenter. Holte forteller om eldre som har vært innom skolen for å få programblad. 


– En danser tok taxi hjem etter øving en dag, og fikk spørsmål av sjåføren om når datoene for årets revy ble publisert, fordi han pleier å dra hvert år, forteller Reistad.

Tolden gleder seg til et gjensyn med flere av minnene som ligger i over førti revyår. 

– Det er mye å glede seg til i årets UKEN revy-så det er bare å ta turen, oppsummerer revysjef Reistad.