Eirik Aas blottlegger følelsene sine i debutalbumet

Publisert:6. mars 2020Oppdatert:6. mars 2020, 15:43
Personlig. I debutalbumet "Med lyset slukket" åpner Eirik Aas seg gjennom musikken. Foto: Eilert Fredlund Bjander

Bergensrapperen slapp nylig sitt debutalbum “Med lyset slukket” og får uhemmet skryt fra pressen. – Jeg hadde aldri trodd jeg kunne leve av musikken, men nå ser jeg muligheten, forteller Eirik Aas

Den 21. februar slapp Eirik Aas sitt første album, Med lyset slukket. Bergensgutten som er kjent fra rapgruppen Hester V75 kommer med et personlig album hvor han lar lytteren komme på innsiden av hva som rører seg i et ungt, musikalsk sinn.

– Albumet består av mye følelser og tanker man gjerne ikke deler med andre. På mange måter bare øser jeg ut det jeg har inni meg. Jeg kaller derfor Med lyset slukket et «soveromsalbum», av den grunn at tekstene gjerne er noe man ville skrevet ned i en dagbok. Så albumet er veldig personlig, jeg lagde det for meg selv og så har jeg egentlig bare satset på at folk ville like det.

 

Kritikerrost

Etter at Med lyset slukket ble sluppet har den gode tilbakemeldingen ikke latt vente på seg for den unge artisten. Særlig i bergenspressen har albumet blitt møtt med glødende omtaler.  

Tilbakemeldingene på Med lyset slukket har omtrent utelukkende vært positiv. Bergens Tidende gav albumet terningkast 6 og Bergensavisen gav den terningkast 5. Fra personer i musikkbransjen har albumet også fått mye skryt, så jeg har egentlig bare hørt positive ting noe jeg er veldig glad og takknemlig for.

– Er de gode tilbakemeldingene motivasjon med tanke på framtiden?

– Ja, så absolutt. Jeg hadde aldri sett for meg at musikken er noe jeg kunne leve av, å bare drive med det jeg liker best. Men, nå har ambisjonene mine blitt større og dette er første steg på å realisere den drømmen.

 

Et album på studentbudsjett

Eirik Aas er med i det kreative kollektivet Vibbefanger som hjelper unge artister å få en platform å formidle sin stemme. Utenom denne støtten er Eirik Aas uavhengig musiker uten et stort plateselskap i ryggen. Reisen på veien mot å få albumet ferdigstilt har derfor vært utfordrende, hvor han har vært avhengig av støtte fra venner i bransjen for å realisere prosjektet.

– Det var veldig deilig å endelig få gitt ut Med lyset slukket. Dette albumet har tatt lang tid å lage fordi jeg er en selvstendig musiker med lite penger, så jeg har hele tiden måttet prøve å få gode avtaler med produsenter og håpe at de vil hjelpe meg. Når det er sagt har det jo blitt et ganske stort prosjekt, og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi klarte å få det til. Det er en lettelse!