All breddefotball stoppes

Publisert:12. mars 2020Oppdatert:12. mars 2020, 12:10

Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for kampaktivitet, samlinger og trening.

Vedtaket kommer etter anbefalte tiltak for å hindre koronaspredning i Norge. og Norges Idrettsforbund (NIF) følger situasjonen tett, og holder en løpende dialog med helsemyndighetene.

– Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet med NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, forteller generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt.

FHI har anbefalt at alle arrangementer med 500 deltagere eller mer bør avlyses. I tillegg anbefaler FHI og helsedirektoratet at alle arrangementer med over 100 deltagere bør gjennomføre risikovurderinger. Grunnen skal være økt smittefare ved samling av store menneskemengder, både på arrangementene og ved bruk av offentlig transport til og fra arrangementene. FHI refererer til alle innendørsarrangementer, samt utendørsarrangementer der deltagerne står eller sitter tett.

I løpet av dagen vil NFF komme med oppdateringer i forhold til hva som skjer med Eliteserien, Toppserien, 1. divisjon for kvinner, PostNord-ligaen og OBOS-ligaen.