Gimle på god vei mot semifinale

Publisert:11. mars 2019Oppdatert:14. mars 2019, 14:33
Tony Tolovae og Gimle gikk seirende ut av den første kampen i kvartfinaleserien mot Ammerud.

Gimle BBK valset over Ammerud i lørdagens kvartfinale i BLNO-sluttspillet, men er fortsatt ikke helt klare for semifinale. – Målet er jo selvfølgelig å vinne gull, sier stortalentet Sigurd Lorange.

Gimle BBK – Ammerud Basket (117-63)

- Vi er tre lag som fremstår som gullkandidater. Det er oss, Kongsberg og Bærum. Likevel var vi kanskje det laget som imponerte mest i den første runden, så det er ikke noen hemmelighet at vi har mulighet til å gå helt til topps, sier Frederik Gnatt, assistenttrener i Gimle.

Sigurd Lorange er enig med Gnatt, og sier at det soleklare målet er å ta gullet. Selv har han et U19-gull sammen med barndomsklubben Sverresborg Hoops, men sier at han er veldig motivert til å skaffe seg det manglende seniorgullet.

Kvartfinaler, semifinaler og finalen spilles alle som “best-av-3”. Kamp nummer tre vll kun spilles dersom et av lagene ikke har vunnet de to første. 

Bevarte favorittstempelet


Lorange satte syv av sine åtte straffer i kampen.

- Selv om vi gikk inn i denne kampen som favoritter, så ble det en litt større seier enn vi hadde sett for oss. Man kunne tjent mye penger på denne kampen hvis man hadde satt litt penger på at vi skulle vinne med såpass mange poeng, forteller Gnatt.

Allerede tidlig i kampen ble det bygd opp en relativt stor ledelse. Etter halvspilt første periode var stillingen 19-3 i favør Gimle, mye takket være en brennhet Sigurd Lorange. Han sto ved slutten av perioden med 13 poeng, men da hadde også Ammerud våknet. Stillingen etter første periode var 27-20.

I andre periode våknet en ny spiller fra Gimle, New Zealanderen Tony Tolovae meldte seg på storspillet til Lorange. Sammen økte Lorang, Tolavae og resten av laget ledelsen til 24 poeng til pause (60-36).

- Imponert over intensiteten og fokuset


Tolovae dunker inn to poeng for Gimle.

Etter pause så det likevel ikke ut som om Gimle hadde noen planer om å løfte foten fra gasspedalen, snarere tvert imot. I tredje periode økte ledelsen til 50 poeng og kampen var avgjort. Med 2:37 igjen å spille i tredje periode ble Lorange, Tolovae og flere andre startere plassert på benken resten av kampen, for å gjøre plass til andre Gimle-spillere. 

- Det som imponerte meg mest i kampen var måten spillerne håndterer favorittstempelet på. Selv om vi tar ledelsen tidlig slipper vi oss aldri ned, vi holder fokuset og intensiteten oppe, forteller Gnatt.

Pointguarden Lorange ble Gimles toppscorer med 29 poeng, men også Tolovae og Lamo leverte solide tall med henholdsvis 21 og 19 poeng. I tillegg sørget Eivind Lamo for ni returer.   

 

Talentet forlater Gimle

Til tross for at Lorange bare er 18 år er han en av Gimles aller beste spillere. Han meldte overgang fra Frøya til Gimle før årets sesong, og leder nå både i antall poeng og assists for bergensklubben. Oppholdet i Bergen blir likevel ikke langvarig, neste år spiller han høyst sannsynligvis college-basket i USA.

- Jeg har blitt kontakt av noen forskjellige skoler i USA, så jeg skal besøke flere av de nå etter at sesongen er ferdig, forteller Lorange.


Sigurd Lorange gjør seg klar for å skyte en trepoenger, som så mange ganger før, så ble også denne ballen pisket opp gjennom kurven og nettet.

Videre forteller den unge trønderen at han ikke har sett seg ut noen spesielle skoler enda, og at det handler mest om å velge den skolen som passer han best, fremfor å velge den skolen han aller helst ville vært på.

- Sigurd kan bli akkurat så god som han ønsker å bli, man skal ikke sette noe tak på potensialet hans. Styrken hans er at han er en spiller som jobber hardt og målrettet, i tillegg til at han har en veldig fin kombinasjon av ydmykhet og selvsikkerhet, slår Gnatt fast.

Den andre kampen i kvartfinalen mot Ammerud spilles kl 19:00 i Oslo, torsdag 14. mars.