Tertnes vant overlegent på hjemmebane

Publisert:28. februar 2019Oppdatert:28. februar 2019, 15:06
Det ble en spennende kamp onsdag kveld da Tertnes møtte Rælingen på hjemmebane.

Onsdag kveld tok Tertnes imot Rælingen og inviterte bergenserne til en begivenhetsrik kamp i Haukelandshallen.

Tertnes – Rælingen (31-20) 

Haukelandshallen: Tribunen var fullsatt da Tertnes møtte Rælingen på hjemmebane onsdag kveld. Som et vinterferietilbud fikk kveldens publikummere gratis inngang, og vertene bidro til god håndballunderholdning for de oppmøtte. 


Terntes og Rælingen lagde håndballfest i Haukelandshallen

Så mørkt ut til pause   

Sist lagene møttes endte det med en 23-25 seier til Tertnes og alt lå dermed til rette for en jevn kamp. Dette ble det også i starten av første omgang. Kampens første spilleminutter inneholdt mye bom og feil fra begge kanter, og stillingen ble stående nokså lik en lang periode.

Slurvete spill fra Tertnes og en tomålsledelse i Rælingens favør, gjorde at det så ut til å gå bortelagets vei når det nærmet seg slutten av første omgang. 

- Rælingen får kampen akkurat sånn som de ønsker de første 20 minuttene, sa Tertnes-trener Tore Johannesen til Bymag etter kampen. 

Innhentet ny energi 

I starten av andre omgang så det derimot ut til at hjemmelaget hadde innhentet en helt ny energi i pausen. Tertnes fikk mange straffer og spiller nummer 9, Madeleine Hilby, var skråsikker fra syvmetersmerket. Hun banket inn hele 15 mål alene for Tertnes onsdag ettermiddag. 

- Det ble veldig bra når det løsnet for oss, sa Johannessen. 

Han forteller til Bymag at pausepraten bestod av to viktige hovedpunkter. Det ene var at de måtte ligge litt mer frem i forsvaret og presse på pasningsbanene slik at bortelaget fikk dårligere innganger. Det andre var effektiviteten i angrepsspillet. 

- Jeg syns vi gikk altfor lite på mål i angrepsspillet. Det så veldig fint ut, men det var ikke effektivt nok. 


Tertnes trappet opp forsvarsspillet sitt i andre omgang.

Og pausepraten hadde tydelig sin effekt på Tertnes-spillerne. De tok raskt igjen motstanderne og stillingen ble 16-14 bare noen minutter ut i andre omgang. 

- Vi gjennomfører bedre og er mer konsentrert, forteller Johannessen. 

Målfesten fortsatte og det som så mørkt ut en periode endte i en overlegen seier til hjemmelaget med stillingen 31-20. 


Madeleine Hilby ble kåret til banens beste spiller etter onsdagens kamp.

Møter byrivalen neste uke

Onsdag kveld spilte også byrivalen Fana, men de måtte se seg slått på Larviks hjemmebane i kampen som endte 21-18. Onsdag neste uke møter Fana Tertnes til ”Slaget om Bergen”. 

Hvilke erfaringer tar dere med fra i dag til neste ukes kamp mot Fana?  

- Fana er jo et litt annet type lag å spille mot, men det forsvarsspillet som vi hadde i dag er jo sånn som vi ønsker å spille samme hvem vi møter. Om det er 6-0 forsvar eller 5-1, så ønsker vi å presse motstanderen gjerne på hele banehalvdelen. Det er en viktig ting å ta med seg.