Kunstneraften på Kvarteret

Publisert:28. februar 2019Oppdatert:28. februar 2019, 12:41
Konferansier: Morten Ånstad har hovedansvaret for Åpen scene.

Siste onsdag i måneden arrangerer studentteateret Immaturus Åpen scene/åpent rom på Kvarteret. Der får både ferske og erfarne talenter muligheten til å vise frem kunststykkene sine.

I Storelogen på Kvarteret får kreative sjeler formidle kunsten sin gjennom ulike uttrykksformer. En får oppleve alt fra monologer, til diktopplesninger, til musikalske innslag og kunstutstillinger.

Gjennomsnittlig kommer det mellom 30 og 40 deltakere, men på det meste er tallet oppe i 60,  forteller leder i Immaturus Ingvild Bjørnson.

Bjørnson sier at det er en fin mulighet til å vise frem for et publikum, men i et trygt rom.


Morten Ånstad og Natalie Eliassen sitter i kunstnerisk råd i Immaturus.

Morten Ånstad og Natalie Eliassen sitter i kunstnerisk råd i Immaturus og har ansvaret for Åpen scene-arrangementet. Ånstad forteller at fordelen med arrangementet er at det er en uformell setting, men at det likevel er en fin mulighet for å få kunsten sett.  

Møtested for alle kunstinteresserte

En annen fordel med Åpen scene er at det ikke er en lang og omfattende søknadsprosess, sier Eliassen. 

- I kunstverdenen må man ofte gjennom en søknadsprosess med mange andre søkere, der kun et par kommer videre.

På Åpen scene må man melde seg på i forveien dersom man trenger å låne utsyr, men det er også mulighet får spontan påmelding i løpet av arrangementet.

Videre forteller Eliassen at det er fint å kunne samle ulike kunstformer på ett sted. 

- Her kan alle som er interessert i kunst samles, sier hun. 

Eliassen er kunststudent og har selv et prosjekt hun har stilt ut. Sammen med noen andre kunststudenter har hun laget en installasjon som via en prosjektor gjenspeiler bevegelser. 


Utstillingen til Eliassen og medstudentene.

- Vi får øvd oss på å stille ut foran et publikum, og vi lærer hvordan man skal presentere og promotere kunst, sier hun.

Kaos i kontrollert form

En annen som skal vise frem noe på Åpen scene er pedagogikkstudenten Gunnhild Hodnekvam. Hun er en del av Immaturus sin improteatergruppe Tirsdagsimpro som ofte fremfører på Åpen scene. 

- Det som er så gøy med improteater er at man kan spille teater uten å ha øvd i mange uker.

Hun legger til at gjennom improteater får man god trening i å lytte og til å ta ting som det kommer. Selv om man ikke har en anelse om hva som kommer til å skje videre, skjer det i kontrollerte former.


Gunnhild Hodnekvam har drevet med improteater i seks-syv år.

For Hodnekvam er improteater kun en hobby, men hun håper å få bruk for det i arbeidslivet. Det er en erfaring som kommer godt med i arbeid med barn og unge, sier hun.