–Futsal-turneringen er veldig viktig for studentmiljøet

Publisert:18. februar 2019Oppdatert:18. februar 2019, 12:55
Psykologilaget stakk av med seieren i søndagens futsal-turnering.

I går var det duket for futsal-turnering på studentsenteret. Turneringsansvarlig Charlie Thompson mener slike arrangementer er svært viktig for studentmiljøet i Bergen.

– Jeg mener det er kjempeviktig at det finnes slike lavterskeltilbud. Sånne typer arrangementer er veldig viktig i en studenthverdag som kanskje har litt mye fokus på alkohol og litt lite på sosiale mosjonerende aktiviteter.

Det sier Floorgasm-spiller og turneringsansvarlig Charlie Thompson. Han forteller at lignende arrangementer ofte blir veldig dyre for studenter som gjerne ikke har så mye penger å rutte med.

– Ofte må du opp i 300-600 kroner for å delta. For eksempel Bergen Challenge koster 600 kroner. Her koster det 50 kroner, så at det er lav terskel, ingen forventning hva angår nivå og at man kan ta med kompisene sine for en artig og sosial dag er veldig bra. Det er det sosiale som står i sentrum her.

Best gjennomførte turneringen så langt

Gårsdagens turnering var femte gangen futsal-laget Floorgasm har invitert til kuletrilling. Thompson legger ikke skjul på at dette trolig var den mest vellykkede.

– Denne turneringen er nok den vi er mest fornøyd med gjennomføringsmessig. Ofte har det oppstått uforutsette ting som har ødelagt deler av turneringen, lag som trekker seg en halvtime før start for eksempel. En gang opplevde vi til og med at parketten i hallen vi skulle spille i var ødelagt da vi kom, og vi måtte hive oss rundt for å finne en ny hall. Det gikk heldigvis fint, men denne gangen har vi sluppet alt sånt, så det er vi strålende fornøyde med.  

– Tidsmessig leverte vi også veldig bra, vi lå kun 10 minutter på etterskudd da vi nådde finalen. Med så mange kamper og spillere å holde styr på krever det litt å holde tidsrammen som er satt. I tillegg hadde vi to påmeldte lag som stilte med både gutter og jenter, som var kjempekjekt å se.

Måtte straffekonkurranse til for å avgjøre vinner

Det var totalt 15 lag fordelt på tre ulike grupper som var klare til dyst da turneringen ble sparket i gang ved 11-tiden på søndag. Til slutt var det karene fra universitetets eget futsal-lag og gutta fra psykologilinjen som sto igjen.

Stillingen var 0-0 da den 10 minutter lange finalen var ferdigspilt, og lagene måtte ut i straffekonkurranse. Der trakk Narsissistisk P(sykologisk) F(utsal), lagnavnet til gutta fra psykologien, det lengste strået. Nikolai Fredheim skåret det avgjørende målet og kan fortelle om det han opplevde som en nervepirrende finale.


Det var spente spillere som fulgte straffekonkurransen under finalen.

– Det var intenst, vi slo de jo i gruppespillet, da var det en mye mer komfortabel seier. Så vi kom inn i finalen med alt presset på oss egentlig, så var det en tøff kamp, skikkelig stillingskrig. Det var veldig fortjent at det gikk til straffe, siden det var så jevnt.

Hvordan var det å skåre den avgjørende straffen?

– Det var veldig gøy. Det var kult å få den æren i første studentturnering jeg har vært med på, og forhåpentligvis blir det flere etter hvert.

På den tapende siden sto BSI Oppskrytt, lagnavnet til den andre finalisten. Jone Meling Sunde måtte bite i det sure eplet og se at hans straffeforsøk ble reddet av psykologilagets keeper.

– I fjor røyk vi fordi jeg bomma i samme turnering, så jeg skulle ta litt revansje i dag, men sånn ble det ikke.

Hva tenker du om finalen sett under ett?

– Nei det gikk ikke helt veien, men jeg synes vi gjorde en god innsats, vi holder de jo til straffekonken. De har skåret mye mål i løpet av turneringen så jeg er fornøyd.

Premien til vinneren? To flasker brennevin, som seg hør og bør i en studentturnering.