– Det er på en måte Silicon Valley i norsk målestokk

Publisert:22. februar 2019Oppdatert:22. februar 2019, 17:18
Erlend Waaler, leder for StartupLab i Bergen, ønsker å bidra til vekst for nye tek-selskaper.

For to uker siden flyttet StartupLab inn i DNB sine lokaer i Solheimsviken. Bedriften er en del av en ambisjon om å gjøre Solheimsviken til Bergens teknologidestinasjon.

StartupLab er en tek-inkubator, en organisasjon som skal gi støtte til virksomheter som forsøker å etablere en bedrift innenfor teknologi. – Selskaper vet best hvordan de skal utvikle seg, men her får de et miljø å sitte i, sier Erlend Waaler, leder for StartupLab i Bergen. 

Målet med selskapet er å legge til rette for nytt næringsliv og innovasjon.– Målsettingen er å skape vekst for tek-grundere med sterke ambisjoner. I dag kl. 10 signerte vi kontrakt med et tek-selskap, forteller Waaler stolt. 

Katrine Trovik, divisjonsdirektør i DNB, forteller at de største leietakerne i Solheimsviken har jobbet med å få et tek-orientert miljø i dette området i løpet av det siste året. – Solheimsviken ligger godt til med tanke på nærhet til Marineholmen forskningspark, Høgskolen på Vestlandet og Universitetet i Bergen. 

Vil tilføre industrien på Vestlandet noe nytt

Waaler ønsker å skape et tilsvarende miljø i Bergen som man har i Oslo. Han mener at det er viktig å samarbeide tett med andre tek-selskaper er svært viktig for hvordan teknologidestinasjonen kan bli på sikt. – Vestlandet har mye industri, så Bergen var et naturlig valg. 


For å øke næringsvirksomheten i Solheimsviken skal DNB pusse opp sine lokaler slik at flere tek-bedrifter kan bidra til å gjøre området til en teknologidestinasjon. Foto: Eskil Fondenes

Waaler, som var ansvarlig for oppstart og vekst når det gjelder utformingen av DNB sine lokaler i Solheimsviken, mener at det ikke er noe lignende i Bergen. Derfor ønsker han å tilføre industrien på Vestlandet noe nytt. – Vi ønsker å gjøre Solheimsviken til en teknologidestinasjon i Bergen. 

Teknologi-Viken

Trovik forteller at de er kommet langt på vei med å samle de som jobber med IT. – Det er flere bedrifter som vil flytte inn framover. Vi kaller det Teknologi-Viken, sier hun. 

Divisjonsdirektøren mener at bindsleddet mellom de ulike bedriftene som holder til i lokalet er teknologi. – Det er på en måte Silicon Valley i norsk målestokk, fortsetter Trovik. 


Katrine Trovik, divisjonsdirektør i DNB, mener det er viktig å ha en sentral arbeidsplass slik at det blir et konsentrert miljø mellom ulike bedrifter.

Hun forteller at StartupLab er en brikke i Teknologi-Viken. – De er et fødehjem for bedrifter.  Å få gode miljøer for å få folk til å blomstre er spennende, sier Trovik. 

Videre er planen å bygge om førsteetasjen slik at lokalet blir attraktivt for ulike bedrifter.  – For oss er det viktig å samarbeide med bedrifter som gjør noe annet enn oss, avslutter hun.