Sogndal berget tre poeng på overtid

Publisert:1. oktober 2018Oppdatert:1. oktober 2018, 14:14

Fikk straffe etter holding i feltet.

Sogndal - Nest-Sotra  1 - 0

 

Søndag kveld sto oppgjøret mellom Vestlandskjempene fra Nest-Sotra og Sogndal på Fosshaugane campus. Kampen var preget av få sjanser og jevnt spill, men Sogndal klarte å sikre seg tre poeng på tampen.  

 

Straffe på overtid

Det så lenge ut til at kampen skulle ende uavgjort, og etter 90 minutter sto det fortsatt 0 - 0. Sogndal klarte likevel å kapre seg en straffe på overtid. Akor Adams ble holdt inne i 16-meteren til Nest-Sotra, noe som resulterte i at Joachim Solvtedt fikk gleden av å sette inn 1 - 0 og sende sogndalfansen til værs.

 

Nær utligning

Minutter etterpå kommer Nest-Sotra til en stor sjanse på tampen av kampen, men en kjemperedning fra Sogndals keeper Mathias Dyngeland gjør at kampen ender 1 - 0 i Sogndals favør. 

 

Sogndaltrener Eirik Bakke sier til sogndalfotball.no etter kampen at han ikke kan gjøre annet enn å smile etter en slik sliteseier.

– Nå har vi hatt en del stang ut den siste tiden, og det er vel den andre straffen vi får i år, så det var på tide at vi fikk marginene med oss. 

 

Håpet om opprykk lever

Sogndal har lenge kjempet i toppen av Obos-ligaen for sjansen til å spille i Eliteserien i 2019. Etter en rekke tap på hjemmebane har det ikke sett lovende ut for guttene i Saftbygda, men etter søndagens seier ligger de nå på 4. plass, 8 poeng bak serieleder Aalesund. 

3. - til 6. plass i Obosligaen spiller som kjent innbyrdes oppgjør, og vinnerne av kvalifiseringen spiller mot 14. plass i Eliteserien i en play-off-kamp. Det ser ut til at dersom Sogndal skal rykke opp, er det denne veien de må gå. 

Jevnt i toppen

Når tabelltoer Mjøndalen treffer Kongsvinger i dag, kan de faktisk ta serieledelsen fra Aalesund, som bare ligger ett poeng foran Mjøndalen med én kamp mer spilt.