– Jeg ble slått med noe hardt og alt svartnet

Publisert:1. oktober 2018Oppdatert:1. oktober 2018, 13:36

To menn tiltalt for grov vold i Bergen tingrett.

De to mennene er tiltalt for å ha overfalt og utøvd vold i form av gjentatte slag mot en 19 – åring. I følge aktor skal de to ha fortsatt å slå mot fornærmedes hode og kropp etter at 19-åringen hadde falt i bakken. Den aktuelle hendelsen skal ha funnet sted i januar i år.

En av de tiltalte, en 22 år gammel mann erkjenner straffskyld for å ha utøvd vold mot 19-åringen. Han er også tiltalt for flere forhold som innebærer besittelse av narkotika og bilkjøring i ruset tilstand. Han skal blant annet flere ganger ha forsøkt å kjøre fra politiet.

Den medtiltalte 28-åringen i saken erkjenner imidlertid ikke straffskyld.

I sin forklaring hevder den tiltalte 22-åringen at den medtiltalte dro ham bort fra fornærmede og fikk ham til å stoppe voldsutøvelsen. Han ønsker ikke å forklare videre hvilken rolle 28-åringen hadde i selve voldshandlingene.

Slapp ut av fengsel samme dag

22-åringen tilstår i sin forklaring at han slo fornærmede så hardt i bakhodet at han falt i bakken. Etter at 19-åringen hadde falt om fortsatte tiltalte å slå.

– Jeg husker de to første slagen, etter det tok rusen overhånd, sier han.

Samme dag som hendelsen fant sted hadde den tiltalte 22-åringen sluppet ut av fengsel for en tidligere voldsepisode. Han forklarer at han hadde drukket alkohol og tatt forskjellige narkotiske stoffer.

Mannen forteller at han trengte penger og at han kontaktet en kamerat som stod i gjeld til ham. – Han hadde ikke pengene, han sa jeg kunne snakke med fornærmede hvis jeg trengte penger nå. I følge 22-åringen skal fornærmede ha stått i gjeld til denne kameraten.

Skulle kreve inn penger

Den aktuelle kvelden bestemmer tiltalte seg for å oppsøke 19-åringen for å kreve inn pengene på vegne av sin kamerat. De avtaler å møtes, men 19-åringen aner ingenting om hva som skal skje. 

De to tiltalte mennene plukker 19-åringen opp i en bil og kjører til et avskjermet sted i nærheten av et skogholt. I bilen blir det ikke nevnt noe om penger, de sier at de skal dra til skogholtet for å røyke marihuana.

– Vi kjørte omtrent 100 meter med ham i bilen, forteller 22-åringen.

Fremme ved skogholtet går alle tre ut av bilen. Fornærmede står med ansiktet mot 28-åringen da han kjenner et hardt slag mot bakhodet og faller rett i bakken.

I retten hevder 19-åringen at slaget var så hardt at det kjentes ut som noe annet enn en knyttneve. Tiltalte, som har tilstått å ha slått ham uprovosert, hevder på sin side at det ikke ble benyttet noe form for våpen eller hanske.

Holder vakt om natten 

Den fornærmede mannen forteller i retten at han i ettertid av voldshendelsen har slitt psykisk.

– Jeg har holdt meg våken på natten for å høre etter lyder, familien min er redd for at noen skal komme på døren.

Han har kjent den tiltalte 22 åringen i flere år og forklarer at miljøet de var en del av er stort. Han forteller at han har fryktet for å bli overfalt igjen. – Det er bare å ta en telefon så dukker noen opp på kort tid.

Voldsepisoden resulterte i en brukket nese, hevelser i ansiktet og blåmerker på kroppen for 19-åringen. – Det er ingen tvil om at du har fått skikkelig juling sier en av advokatene til de tiltalte i retten.

Erstatningskravet forsvarsadvokaten har kommet med er på 80.000 kroner.

Saken avsluttes i tingretten tirsdag.