Storstemning på Festplassen

Publisert:26. september 2018Oppdatert:26. september 2018, 19:34

I dag ble det holdt “OL for sykehjem” i Bergen.

På agendaen sto det et hav med aktiviteter, blant annet rullatorløp, rickshawløp og kakebakingskonkurranse.

Ordføreren talte

Festplassen var fylt med deltakere fra mange av Bergens sykehjem, som ventet spent på at arrangementet skulle starte. Åpningen ble gjort av selveste ordføreren i Bergen, Marte Mjøs Persen, som var veldig engasjert på talerstolen.

– En hel dag, så skal det altså være alt fra kakebakekonkurranse, til sykkelløp. Jeg har også sett at det var et sted der det gikk an å kaste svamper på ledelsen. Jeg kan ikke skjønne at noen vil det, hæ? sa ordfører Marte Mjøs Persen spøkefullt til publikummet som svarte med latter.

 

Roste de frivillige

Ordføreren hadde også mye godt å si om arrangementet og arrangørene selv.

– Jeg har lyst til å rette en stor takk til alle de frivillige som er med på å gjøre denne dagen mulig. Og ikke minst takk til personalet på sykehjemmene som hver eneste dag er med på å fylle hverdagen med innhold og aktiviteter for beboerne på sykehjemmene i byen vår, sa Persen.
 

–  Aktiviteter er viktig


– Aktiviteter er viktig for alle mennesker i alle aldre, og aktiviteter og trening, det er med på å holde liv og rørsle i både kropp og sjel. De siste årene har vi hatt en enorm satsing på sykehjemmene våre. Vi vil nemlig at alle som bor på sykehjemmene våre skal ha det godt der. Derfor har alle sykehjemmene fått aktivitets- og frivillighetsledere. Det gjør at dager som denne dagen her, blir arrangert. I tillegg blir hverdagene også mer aktiv og spennende, sa ordføreren.

 

Oppvarming

Oppvarmingen var viktig, og ble ledet av Bente, frivilligkoordinator på Søreide og Andreas, som er fysioterapaut. Sammen med Marte Mjøs Persen og musikk skapte de god stemning. Latteren hang løst og det var store smil på alle fjes. 

 

Ble snytt for seieren

Rullatorløpet var åpent for alle, og helt fremst sto Audun som ledet helt til siste kvartal av konkurransen. Han måtte likevel ta til takke med en tredjeplass, etter å ha blitt forbipassert rett før mål. Det skal dog sies at han var den eneste av de på topp tre som gikk selv.
 

Rickshaw i full fart

På sykkelløpet, altså rickshaw, var det ikke like mange deltakende, og stemningen var like god her. To runder skulle sykles rund Lille Lungegårdsvann, men utenom det var reglene enkle: det finnes ingen regler. Med andre ord lovet sykkelløpet stor spenning, som det selvsagt leverte. Det ble holdt høy fart og seieren ble tatt etter bare et par minutter. 

 

Se bildegalleriet for mer.