Solgte narkotika for over 1 million

Publisert:24. september 2018Oppdatert:24. september 2018, 13:49

To unge menn tiltalt for grov omsetning av narkotiske stoffer.

Fra flere leiligheter i bergensområdet skal de to mennene ha oppbevart og solgt ulike narkotiske stoffer. Politiet mener en av de tiltalte, en 24 år gammel mann, har hatt lederrollen i nettverket som skal ha omsatt narkotika for over 1 million kroner.

24-åringen skal ifølge politiet ha samarbeidet med flere selgere. Mannen skal ha forsynt underselgerne med ulike narkotiske stoffer som deretter har blitt solgt i bergensområdet. Han skal også selv ha solgt narkotika i Bergen sentrum.

Telefonavlytting

Etterforskningen mot 24- åringen ble innledet i 2017 da politiet, etter mistanke om omfattende salg av narkotika, startet avlytting av hans mobiltelefon. Politiet fattet interesse for mannen etter å ha ransaket ham ved flere anledninger der det ble gjort funn av større summer kontanter og flere telefoner.

I forbindelse med politiets avlytting fikk de innblikk i hvordan den tiltalte kommuniserte med sine underselgere. Det ble brukt kodespråk der produkt- og stedsnavn ble byttet ut med personnavn.

Erkjenner salg

Den medtiltalte i saken, en 22 år gammel mann, ble ifølge aktor knyttet til 24-åringen i forbindelse med telefonavlyttingen i 2017. Han erkjenner å ha solgt minst 3,7 kg cannabis og oppbevart flere narkotiske stoffer i samarbeidet. En del av de narkotiske stoffene ble oppbevart i takplatene i bygget der 22-åringen leide en leilighet.

Den tiltalte 22-åringen skal ha startet med narkotikasalg for å blant annet finansiere sitt eget bruk, da en annen selger bestemte seg for å slutte. Han overtok en telefon der han kunne ha kontakt med kunder som han kunne selge narkotika til.

Flere av de tidligere underselgerne til 24-åringen er kalt inn som vitner i saken.

Fant over 1 million kroner

24-åringen, som aktoratet hevder er lederen for nettverket, disponerte flere leiligheter på ulike adresser i bergensområdet der han oppbevarte både narkotika og kontanter.

Under pågripelsen i desember 2017 ble det funnet over 1 million kroner og mengder narkotika i en av leilighetene. 24-åringen sier seg delvis skyldig i tiltalen, og mener summen av kontanter han er tiltalt for å ha tjent på narkotikasalget ikke stemmer.

Saken skal gå i Bergen tingrett frem til fredag denne uken. Aktoratet har kalt inn 12 vitner og over 3 timer med lydopptak fra telefonavlyttingen vil bil spilt av i retten.