Nordmann deltar i eliteturnering

Publisert:27. september 2018Oppdatert:27. september 2018, 16:03

Håvard (24) spiller om en premiepott på over to millioner kroner i New York denne helgen.

Electronic Sports League, bedre kjent som ESL, arrangerer denne helgen sin årlige turnering ESL One hvor åtte av verdens beste Counter Strike: Global Offensive-lag blir invitert til å delta. 

På ett av lagene, FaZe Clan, spiller den norske 24-åringen Håvard Nygaard, i gamingverdenen kun kjent under sitt kallenavn rain.

Sammen med svenske Olof “olofmeister” Kajbjer, danske Finn “karrigan” Andersen, slovakiske Ladislav “GuardiaN” Kovács og bosniske Nikola “NiKo” Kovač skal Nygaard og FaZe i løpet av helgen bryne seg på syv andre elitelag innen e-sporten, og kjempe om en total premiepott på $250.000.

Altså litt over to millioner norske kroner.

Regjerende mestre

For ganske nøyaktig ett år siden, under ESL One 2017, var det nettopp FaZe som tok med seg hele pokalen hjem.

Det internasjonale laget spilte det mange kalte en perfekt turnering, og vant til slutt finalen mot det amerikanske laget Liquid uten å ha tapt et eneste map hele helgen.

- FaZe har dominert fullstendig i New York, sa kommentatoren etter finalen den gang da.

Siden turneringen i Brooklyn for et år siden har FaZe fortsatt å være et av de beste lagene i verden, men mistet grepet rundt tittelen som den desiderte nummer en. Før helgens turnering blir de av bookmakerne vurdert som nummer fire.

Det stopper ikke Håvard fra å ha troen på å legge til nok en pokal i samlingen.

– Det føles bra å løfte pokalen, og det er ganske kult å stå der når alt glitteret begynner å blåse og det er fullt av lys. Det er ekstremt gøy å vinne, sa Nygaard til NRK P3

Dårlig start

Turneringen startet derimot ikke perfekt for FaZe denne gangen. 

I første gruppespillskamp, som ble spilt onsdag kveld norsk tid, møtte Nygaard det franske laget G2. På papiret skulle det være en enkel kamp for stjernelaget FaZe.

I stedet klarte de franske underdogene å sjokkere de regjerende mestrene, og vant oppgjøret 2-1. 

Slik turneringen er lagt opp, fungerer gruppespillet slik at man har tre sjanser på å få to seiere. Dermed er nå FaZe avhengig av å vinne sine resterende to kamper i gruppespillet for å gå videre til sluttspillet. Taper de en gang til må de dra hjem.

Første skjebnekamp spilles allerede i kveld klokken 17 mot det amerikanske laget NRG. Kampen kan følges gratis på