Lokalpolitiker tiltalt for overgrep mot barn over internett

Publisert:20. september 2018Oppdatert:24. september 2018, 16:03

Chattet om voldtekt og ønske om å utføre overgrep i Thailand.

I dag startet rettsaken mot en lokalpolitiker som er tiltalt for medvirkning til seksuelle overgrep mot barn på Filipinene. Overgrepene skal ha blitt overført direkte via Skype og andre chattetjenester til 47-åringens dataskjerm.

Betalte for å se overgrep

Aktor hevder at mannen før, under og etter overgrepene skal ha overført penger som vederlag for handlingene. Gjennom kontakt med ulike e-postadresser skal han blant annet ha instruert både voksne og barn under 16 år, til å utføre seksuelle handlinger mot barn eller seg selv.

Flere av ofrene skal være barn under 10 år, helt ned til 3 måneder gammel. Overgrepene som mannen er tiltalt for skal ha funnet sted i tidsrommet mellom 2011 og 2016.

Gjentatte ganger skal 47-åringen ha bedt mødre om å utføre seksuelle handlinger på sine barn. Han skal også ha bedt om å se en ung jente utføre overgrep mot sin da 3 mnd. gamle lillebror. I tiltalen står det også om andre overgrep utført mot spedbarn.

Chattet om voldtekt

Saken har sin bakgrunn i Dark Room-prosjektet, der etterforskere i vest-politidistrikt avdekket et nettverk av personer som kommuniserte om overgrep mot barn, via internett. I forbindelse med etterforskingen av en annen person fikk politiet kjennskap til den tiltale 47-åringen.

Aktor hevder det finnes bevis i pengeoverføringer som kan knyttes til kvinner på filipinene. Mannen, som sitter i varetekt, sier seg ikke skyldig i å ha instruert de seksuelle handlingene i tiltalen. Han vedkjenner imidlertid å ha chattet på internett med andre om å begå seksuelle overgrep mot barn og å ha delt overgrepsmateriale.

I ulike samtaler med andre personer på internett har mannen skildret seksuelle tanker om hva han ønsker å gjøre mot små barn. Han har også uttrykt misunnelse overfor en person som har to døtre han kan misbruke.

Lokalpolitikeren erkjenner også å ha skrevet i en chat at han vil reise til Thailand for å forgripe seg på barn. Han innrømmer at han i perioden fra våren 2011 til oktober 2016 flere ganger har fremvist sitt kjønnsorgan via internett til barn under 16 år, som befinner seg på Filipinene.

Over 200.000 Chat-meldinger

47-åringen ble pågrepet i oktober 2016 og sitter nå i varetekt. Han har trukket seg fra sine politiske verv.  Etter funn på mannens datamaskin fant politiet over 200.000 chat-meldinger knyttet til ulike brukerkontoer og ulike chatte-tjenester som mannen har brukt.

Den omfattende rettssaken går over flere måneder og skal etter planen avsluttes i slutten av november.