Liverpool med sesongens første tap

Publisert:26. september 2018Oppdatert:27. september 2018, 08:22

Drømmemål fra Eden Hazard avgjorde storoppgjøret.

Liverpool gikk på sitt første tap for sesongen da Chelsea tok seg videre til åttendedelsfinalen av Ligacupen. 

Liverpool tok ledelsen ved Daniel Sturridge etter 58 minutter, og så lenge ut til å ha god kontroll på kampen. Alt endret seg derimot da Eden Hazard bestemte seg for å sette på turboen mot slutten.

Et dødballmål fra Emerson sørget for balanse i regningen, før Hazard selv scoret nok et av sine nå dagligdagse drømmemål, og avgjorde kampen for bortelaget.


Sjanserik, men målløs førsteomgang
Det var bortelaget som tok tak i kampen fra start. De første 20 minuttene dominerte Chelsea banespillet.

Midtbanemaestro Cesc Fabregas spilte fantastisk, og strødde pasninger om seg av skyhøy kvalitet. 

Det førte til at kampens to første målsjanser gikk til London-laget, og spesifikt til den spanske spissen Alvaro Morata. Simon Mignolet, som startet sin første kamp siden 1. januar 2018, var derimot godt med på notene.

Etterhvert i omgangen tok hjemmelaget mer og mer over, og de siste 20 minuttene tilhørte rødtrøyene fullstendig.

Det høye presset begynte etterhvert å fungere, og Liverpool klarte å hindre Chelsea i å spille seg ut. To store sjanser fra Naby Keïta og Sadio Mané var derimot det eneste hjemmelaget klarte å produsere, og begge to ble på mesterlig vis reddet av veteranen Willy Caballero i Chelsea-buret.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Sturridge på godt og vondt
Andreomgang startet med en ufattelig bom fra Daniel Sturridge. Andreas Christensen spilte en alt for løs støttepasning i retning egen keeper, og Sturridge snappet den opp på veien. Spissen klarte å runde Caballero enkelt, men på utrolig vis sendte han ballen utenfor på blankt mål. 

Liverpool fortsatte som de avsluttet førsteomgangen, og styrte spillet det første kvarteret. I det 58. spilleminutt fikk hjemmelaget endelig lønn for strevet. Caballero ble tvunget ut i full strekk av et skudd fra Naby Keïta, og på returen sto Daniel Sturridge perfekt plassert. På lekkert vis saksesparket han ballen i det åpne buret.

Målet virket å ta litt luften ut av Chelsea-ballongen. Sarri brukte to bytter på å sette innpå stjernene Eden Hazard og N’Golo Kanté, som ikke umiddelbart klarte å sette sitt preg på kampen. Hjemmelaget hadde god kontroll frem mot 75 minutter spilt.

I det 79. minutt fikk Chelsea et farlig frispark på venstrekanten etter en stygg takling fra Naby Keïta. Innlegget ble suverent slått på hodet til Ross Barkley, som fikk til en god heading på mål, men Mignolet var med på notene med en rask reaksjonsredning. På returen sto derimot Emerson, som utliknet for Chelsea.

Like etterpå var Liverpool svært nær å ta tilbake ledelsen. Daniel Sturridge fikk god tid til å sikte fra 20 meter, og fyrte avgårde et skudd som gikk rett i tverrliggeren. I stedet skulle målet komme den andre veien. 

Innbytter Eden Hazard gjorde akkurat det han var satt inn for å gjøre. På magisk vis drar han seg forbi to mann, før han sender avgårde et vakkert skudd fra spiss vinkel som går inn utagbart bak Simon Mignolet.

Resten av kampen ble ikke det stormløpet hjemmelaget ønsket. Chelsea holdt Liverpool godt unna, og rødtrøyene klarte ikke skape noen sjanser. Dermed tilhørte seieren Chelsea.

 


Slik dekket Bymag kampen direkte:

90+7 KAMPEN OVER (1-2).

90+5’ GULT KORT Alvaro Morata sparker bort ballen.

90’ Dommeren legger til fem minutter.

90’ GULT KORT Jordan Henderson legger Eden Hazard i bakken og stopper en overgangsmulighet.

87’ SPILLERBYTTE Ut - Fabinho, Inn - Mohamed Salah

85’ MÅL Eden Hazard (1-2) Chelsea har snudd det på fem minutter! Mirakelmannen fra Belgia gjør det helt store - igjen! Hazard drar seg forbi to mann, før han skyter Chelsea i ledelsen fra spiss vinkel. Fantastisk mål fra Hazard!

84’ Ny stor mulighet for Liverpool. Daniel Sturridge får god tid til å sikte fra 20 meter, og fyrer avgårde et skudd som dundrer i tverrliggeren over Caballero. 

82’ Sjanse for Liverpool. De går rett i angrep fra avspark, og Henderson kommer på et flott løp nedover venstresiden. Innlegget hans går millimetre over hodet til Firmino.

79’ MÅL Emerson (1-1) Chelsea får frispark på høyre side. Innlegget er godt slått, og Barkley får til en heading på mål. Mignolet varter opp med en ny god reaksjonsredning, men returen går rett på Emerson, som får en enkel oppgave med  sette ballen i mål. 

78’ GULT KORT Naby Keita

76’ Chelsea prøver, får til noen kombinasjoner fremover, men sliter med å bryte gjennom den siste tredjedelen.

73’ SPILLERBYTTE Ut - Andreas Christensen, Inn - David Luiz

70’ SPILLERBYTTE Ut - Sadio Mané, Inn - Roberto Firmino

68’ Det har roet seg mer på Anfield nå. Liverpool styrer spillet, og tar mindre risiko. Chelsea klarer ikke spille seg gjennom.

64’ SPILLERBYTTE Ut - Mateo Kovačić, Inn - N’Golo Kanté

59’ SPILLERBYTTE Ut - James Milner, Inn - Jordan Henderson

58’ MÅL Daniel Sturride (1-0) Liverpool spiller seg fremover på venstresiden, og plutselig får Naby Keïta muligheten til å skyte fra 16 meter nok en gang. Igjen redder Caballero godt, men denne gangen faller returen perfekt for Daniel Sturridge, som på lekkert vis saksesparker ballen i det åpne buret.

56’ SPILLERBYTTE Ut - Willian, Inn - Eden Hazard.

56’ GULT KORT Fabinho skrives ned i dommerens bok for gjentatte forseelser.

52’ Nok en gigantisk sjanse for Liverpool. Ross Barkley header ballen feil vei, og plutselig er Sadio Mané gjennom! En flott benparade fra Caballero hindrer mål igjen.

50’ GULT KORT Mateo Kovačić stopper en overgangsmulighet når han feller Shaqiri bakfra og blir vist det gule kortet.

46’ Omgangen starter med et smell! Andreas Christensen sender en alt for løs støttepasning mot egen keeper, og gir Daniel Sturridge en eventyrlig mulighet for å sette 1-0. Engelskmannen runder Caballero enkelt, men klarer på mystisk vis å bomme på åpent mål. En utrolig miss for historiebøkene! 

45+2’ PAUSE (0-0)

45’ Dommeren legger til ett minutt.

45’ Det høye presset betaler seg nesten for Liverpool! Chelsea spiller bort ballen på egen banehalvdel, og Shaqiri er raskest til å reagere. Han forsøker å spille Sturridge gjennom på ett touch, men den engelske spissen klarer ikke å ta i mot ballen skikkelig. Caballero plukker enkelt.

44’ Liverpool har dominert de siste minuttene nå. De presser Chelsea høyt, og bortelaget sliter med å spille seg ut. 

42’ Hjørnespark til Liverpool. Shaqiri slår på bakerste, hvor Sturridge tar ned ballen og forsøker å hælsparke den inn i feltet. Ballen faller ned hos Moreno, som kliner til, men skuddet blokkeres og faller ufarlig inn i klypene til Willy Caballero.

39’ Nok en kjempesjanse til hjemmelaget! Sturridge snapper ballen fra Fabregas i midtsirkelen, og setter raskt igang Shaqiri på løp. Sveitseren trekker seg inn i banen og chipper ballen elegant inn til Mané som header på mål. Caballero varter opp med nok en kvalitetsredning. Stillingen er fremdeles 0-0.

37’ Nå er det Liverpool som har tatt tak i kampen. En kontring ut av læreboken ender med at Naby Keïta får skyte fra 16 meter, men veterankeeperen Caballero varter opp med en mesterlig regning. 

35’ Liverpool presser Chelsea, og vinner ballen høyt i banen. Mané kommer seg løs og slår et innlegg som etter litt klabb og babb  havner i hånden til Cesc Fabregas. Dommer Friend vinker nok en gang spillet videre.

31’ Liverpool trer seg gjennom Chelseas forsvar en sjelden gang. Naby Keïta går i bakken i Chelseas felt, men dommer Friend vinker spillet videre. Reprisene viser at Friend nok har helt rett.

29’ Alberto Moreno ser ut til å slite med den ene ankelen sin. Halter litt rundt nå.

26’  GULT KORT Joël Matip stopper en overgangsmulighet og blir notert ned i dommerens bok.

25’ Chelsea dominerer banespillet, ledet av midtbanemaestro Cesc Fabregas. Liverpool får noen kontringer, men har ikke klart å gjøre noe ut av dem foreløpig.

21’  GULT KORT James Milner stopper en overgangsmulighet og blir vist det gule kortet.

19’ Ny stor sjanse for bortelaget. De spiller seg enkelt gjennom Liverpools ledd gang på gang. Denne gangen får Morata muligheten til å skyte innenfor sekstenmeteren, men Mignolet er raskt nede og stopper skuddet. 

18’ Så eksploderer det plutselig! Kjempesjanse for Chelsea! Fabregas spiller Alvaro Morata lekkert alene gjennom med Mignolet, men spanjolen klarer ikke å overliste belgieren i Liverpoolburet. God regning fra Mignolet.

17’ Lite som skjer for øyeblikket. To litt forsiktige lag som nuller hverandre ut.

13’ Chelsea spiller seg nok en gang fint gjennom Liverpools forsvarsledd. Willian kommer til avslutning fra 18 meter, men skuddet går rett på Simon Mignolet.

10’ Ballen spretter så vidt borti hånden til Cesc Fabregas i Chelseas felt. Liverpoolspillerne roper på straffe, men dommeren vinker spillet videre.

7’ Chelsea spiller seg enkelt gjennom forsvarsleddene til Liverpool. Moses får ballen på 20 meter og blir lagt i bakken av Moreno. Frispark til bortelaget. Willian skyter høyt over mål.

4’ Bølger frem og tilbake. Liverpool spiller seg raskt fremover, ender med et skudd fra Naby Keita som går rett på Willy Caballero.

3’ Chelsea farlig frempå, kontrollerer spillet. Får et hjørnespark som Cahill header på mål. Mignolet redder.

Før kampen

Kun tre dager før de samme lagene møtes på Stamford Bridge i Premier League, stiller Liverpool og Chelsea opp på Anfield for å finne ut hvem som går videre til åttendedelsfinalen av Carabao Cup.

Begge lagene gjør store endringer fra forrige ligakamp.

Liverpool gjorde kort prosess med Southampton da de vant 3- 0 på lørdag, men kun tre av spillerne som startet da, Xherdan Shaqiri, Joël Matip og Sadio Mané, beholder plassen til ikveld. Det betyr blant annet at storkjøpet Fabinho endelig får sin første obligatoriske kamp fra start for Liverpool.

Chelsea klarte aldri å få hull på byllen mot West Ham i helgen i kampen som endte 0-0, og har i likhet med Liverpool gjort åtte endringer på laget. For de blå sin del er det César Azpilicueta, Mateo Kovačić og Willian som får beholde plassen på laget.  

Slik startet lagene:

Liverpool: Mignolet, Moreno, Lovren, Matip, Clyne, Keita, Fabinho, Milner, Mané, Sturridge, Shaqiri

Chelsea: Caballero, Azpilicueta, Emerson, Cahill, Christensen, Kovačić, Fabregas, Barkley, Willian, Morata, Moses