Hun ber om matpenger; han vil se datteren naken

Publisert:27. september 2018Oppdatert:28. september 2018, 12:17

Den overgrepstiltalte lokalpolitikeren nekter for å ha betalt for sexshow med barn.

, ble i dag konfrontert med det han hadde skrevet til personer på Filipinene.

Aktor brukte over 2 timer på å lese opp fra samtaleloggene mellom mannen og ulike kvinner som tilbød å videooverføre overgrep mot betaling.

Det ble stilt spørmål til tiltalte underveis i opplesingen av loggene. På de fleste spørsmål svarer han at han ikke husker samtalene og at han ikke husker hva han har sett på video.

Som tidligere nekter mannen  for å ha sett reelle overgrep, kun simuleringer av seksuelle handlinger med barn.

I en av samtalene spør tiltalte en kvinne om de skal lage barn sammen, som de kan «have fun with». – Jeg vet ikke hva som skjedde i hodet mitt da jeg sa det, sier han.

Aktoratet konfronterer tiltalte gjentatte ganger med at han har overført penger og bedt om å få se “show” med små barn. Mannen hevder han ikke husker samtalene men at det ut fra det som står i loggene kan se ut som at han betaler for å få se noe. Han hevder likevel at han aldri hadde forventninger om at det han «bestilte» faktisk skulle skje.

 – De simulerte alltid.

Aktor ber tiltalte gjentatte ganger forklare hva han fikk se og hvordan han kunne vite at det bare var simulerte overgrep. – Det er vanskelig for meg å svare på dette nå, jeg vet ikke, sier han. 

Tenkte ikke på barnas situasjon

I en av chatsamtalene skriver en kvinne til tiltalte at hun må være forsiktig og at hun skjuler seg for politiet. Aktor spør tiltalte om han tenkte på hvordan disse barna hadde det og hvilken situasjon de var i. Han forteller at han i ettertid har tenkt på dette, men at det ikke var noe han reflekterte over i det aktuelle øyeblikket.

Tiltalen som er tatt ut mot lokalpolitikeren er lang og omfatter mange personer og hendelser over flere år. Aktor sier i retten torsdag at – Saken er så massiv og kompleks at vi har måttet velge ut de hendelsene der vi er mest sikre på at det har skjedd overgrep. I retten ble det lest opp logger fra samtaler med kvinner og barn som ikke er en del av tiltalen, men som har seksuelt innhold.

Flere ganger spør mannen kvinnene han snakker med om det er barn tilstede eller om de har tilgang på små barn. «Give me all the kids you have» skriver han i en av samtalene.

Han skriver også at han ønsker unge barn – I want young, 7 years is good.

I flere av samtalene spør mannen også om barna han får se er jomfru. På spørsmål fra aktor svarer tiltalte at dette er et helt vanlig spørsmål han har stilt flere ganger, og at det dessverre er gjentakende i den type samtaler han har hatt med disse personene.

Forelsket

Mannen chatter også ofte om å gjøre unge jenter helt ned i 8 års alderen gravid. Et av ofrene i saken, en 8 år gammel jente, blir flere ganger omtalt av tiltalte som kjæresten hansi chatloggene. Han skriver at han vil gifte seg med henne og spør en kvinne om hun tror jenten ville blitt med ham til Norge.

– Jeg er bare 36 år eldre enn henne, jeg er forelsket, skriver han. Aktor spør tiltalte om denne 8 år gamle jenten var spesiell i forhold til de andre barna han fikk se. Tiltalte forklarer at dette bare er en fantasiverden som ikke har noe rot i virkeligheten.

Han hevder at han ikke kan huske om denne jenten var spesiell for ham, til tross for at han gjentatte ganger over en lengre periode spør etter henne.

Mørk hemmelighet

Etter å ha blitt pågrepet i oktober 2016 sa lokalpolitikeren fra seg alle sine politiske verv. Han hevder i retten torsdag at ingen som kjenner ham kunne forestilt seg at han kunne bli tiltalt for seksuelle overgrep mot barn. 

Aktor ber tiltalte forklare hvordan han klarte å holde denne siden av seg selv skjult for omverden. – Jeg var en helt vanlig mann som hadde en mørk, stygg hemmelighet. Jeg har ingen rasjonell forklaring på det som skjedde og hvordan jeg klarte å holde det skjult.

Tiltalte sier i retten at han ikke vet om han hadde stoppet dersom han ikke hadde blitt tatt av politiet.

 

Les mer om saken .