Derby sjokkerte Manchester United

Publisert:26. september 2018Oppdatert:27. september 2018, 08:22

Championship-klubben sendte storlaget ut av Ligacupen.

Manchester United stilte med et sterkt mannskap mot Frank Lampards Derby, men måtte se seg slått ut av Carabao Cup etter straffesparkkonkurranse.

Nytt av sesongen er reglene om at kampens avgjørelse går direkte til straffer dersom resultatet er uavgjort ved fulltid, derfor ble det ikke spilt ekstraomganger etter at kampen endte 2-2.

Phil Jones ble syndebukken for hjemmelaget etter at 15 straffespark hadde gått inn. Nummer 16 ble reddet at Derbys keeper Scott Carson, og dermed tok laget fra Derbyshire seg videre til åttendedelsfinalen av Ligacupen.

Frisparkperle fra utlånt Liverpool-spiller

Kampen startet med et hjemmelag som trykket fremover på banen. 

Etter kun to og et halvt minutt spilt, spilte United seg fint fremover, og Juan Mata fikk æren av å score kampens første mål.

En sedvanlig start, og få hadde troen på at bortelaget fra en divisjon under skulle klare å spille seg inn i kampen igjen.

Resultatet sto seg også til pause, og lagene gikk inn i garderoben med 1-0 til Manchester United på resultattavlen.

I andre omgang åpnet kampen seg mer opp. Bortelaget ymtet frempå med flere småsjanser uten å få uttelling. 

Men i det 59. minutt fikk Derby et frispark fra omtrent 30 meters hold. Frem for å ta døballen gikk Harry Wilson (21) som for tiden er utlånt fra Liverpool til Derby.

- Når vi fikk det frispaket snudde jeg meg til benken og sa “Det er for langt unna,” sa Derbys manager Frank Lampard til Sky Sports etter kampen.

Chelsea-legenden tok derimot feil, og fikk se den unge waliseren Wilson hamre ballen utagbart i lengste hjørne bak United-keeper Sergio Romero. 

Utvisning og overtidsdramatikk

Kun 8 minutter senere var Derbys unge målscorer på ferde igjen. En presis langpasning fant Wilson i bakrommet, og Romero måtte sprinte ut av målet for å rekke ballen.

Wilson nådde ballen først, og forsøkte å spille seg forbi den utrusende keeperen, men Romero stoppet ballen med sin høyre hånd. 

Dessverre for United-keeperen sto han utenfor sekstenmeterstreken, og fikk dermed marsjordre fra dommer Stuart Atwell for å ha stoppet en klar målsjanse ved ulovlige midler.

Hjemmelaget var dermed redusert til 10 mann, og Derby fikk en energiinnsprøytning. De trykket på mot Uniteds mål, og fikk lønn for strevet i det 85 minutt.

Innbytter Jack Mariott, som kun hadde vært på banen i fem minutter, var først på en retur fra Uniteds reservekeeper Lee Grant, og headet bortelaget i en sensasjonell ledelse like før slutt.

Da våknet United for alvor, og presset virkelig på for en utlikning før slutt. Dommeren la til seks tileggsminutter, og i det 95. minutt fungerte det endelig for hjemmelaget.

Nok en innbytter, denne gang Marouane Fellaini, kjempet seg opp i feltet, og stanget inn 2-2 med sekunder igjen av kampen.

Suverene straffer

Dermed skulle kampen sjokkerende nok avgjøres på straffer. 

Derby vant myntkastet, og fikk ta den første straffen. Den ble iskaldt satt i mål av Mason Mount.

Deretter var det en ren oppvisning i hvordan perfekte straffespark skal skytes. Hvert eneste skudd gikk i mål, helt til det sto 8-7 til Derby, og Uniteds midtstopper Phil Jones måtte score for å holde liv i kampen.

Det klarte den rutinerte forsvarspilleren ikke å gjøre, og dermed ble det underdogen Derby som tok seg videre til åttendedelsfinalen av Ligacupen.

- Jeg er helt “shell shocked”, men en ekstremt stolt manager nå, sa Lampard etter kampslutt.

Hvilket lag Derby møter i neste runde får vi vite etter trekningen som blir avholdt kl 22 førstkommende lørdag.