- De tok med seg hele safen

Publisert:18. september 2018Oppdatert:4. oktober 2018, 18:33

Innbrudd hos godterikiosk i Bergen.

Slik fant Kårbø kiosken fredag morgen.

BERGEN: Natt til fredag ble det begått innbrudd hos Diggkiosk i Sverres gate i Bergen sentrum. Det melder kioskens daglige leder Kristian Kårbø.

- Ytterdøren til blokken har mest sannsynlig stått åpen, og dermed var det kun selve inngangsdøren til kiosken innbruddstyvene behøvde å trenge seg gjennom, sier Kårbø. 

Den daglige lederen spekulerer i at tyvene har brukt brekkjern for å ta seg inn basert på skadene som er gjort mot døren.

- Man ser på inngangsdøren at låsen er bøyd, sier Kårbø mens han peker på den skadde døren.

Tungt arbeid

Innbruddstyvene har ifølge Kårbø tatt med seg en safe som sto i kiosken. Safen ble brukt til å oppbevare veksepenger og kioskens daglige kontantsalg.

- Det må ha vært en voldsom oppgave å få med seg safen ut av kiosken. Den veier bortimot 100 kilo, sier Kårbø. 

En del små skader var å se i kiosken langs traseen safen har blitt bært ut.

- Det må ha krevd mer enn en person, og selv da har det vært svært vanskelig å bære den med seg. De har dultet borti en del varer og skrapt opp noe invetar, men det er ingen store skader på noe sortiment.

Små verdier

Kårbø sier at safen heldigvis ikke inneholdt store verdier da den forsvant.

- Tyvene har kun fått med seg ett skifts dagsoppgjør. Det er snakk om et par hundre kroner, i tillegg til noe veksel vi hadde liggende.

Han trøster seg med at det kunne vært snakk om langt større tap dersom tyveriet hadde funnet sted en annen kveld. 

- Jeg ser for meg en del skuffede fjes når tyvene klarer å komme seg inn i safen. Det må ha vært mye jobb for relativt liten gevinst, avslutter Kårbø med et smil.