Spiss returnerer til Brann

Publisert:3. februar 2017Oppdatert:3. februar 2017, 02:06

Torgeir Børven returnerer til Brann etter at han ble løst fra kontrakten sin med den nederlandske klubben FC Twente

Den store snakkisen i Brannmiljøet de siste dagene har endelig fått sin konklusjon. Torgeir Børven (25) returnerer til Brannlaget han var på utlån hos i fjor høst, og har signert en treårsavtale med klubben mellom de syv fjell.

Børven ble løst fra kontrakten sin med FC Twente på tirsdag, og ble kort tid etter observert på vei til Gran Canaria, hvor Brann for øyeblikket er på treningsleir. 

- Nå er jeg glad. Jeg trivdes veldig godt i Brann i fjor høst selv om jeg fikk begrenset spilletid. Målet er selvsagt å spille meg inn på laget og vise mitt beste, sier Børven til

Låneoppholdet i slutten av fjorårssesongen ble ingen stor suksess for 25-åringen fra Øystese. Spissen startet kun to kamper for Brann, og ingen av dem i den posisjonen han helst vil spille i. I tillegg ble det to korte innhopp. Den manglende påvirkningen Børven klarte å skape i Brann i fjor virker å være en motivasjon.

- Jeg har noe ugjort i Brann. Jeg klarer ikke å legge vekk tanken om å lykkes i klubben. På banen var det ikke all verden sist høst, det kunne vel alle se. Utenfor banen var det helt topp, bare fryd og gammen, sier Børven.

Vanskelig overgang

Sportssjef i Brann Rune Soltvedt har hatt en vanskelig sak i fanget. Brann var interessert i å hente Børven, men slet med å komme til enighet med hans forrige arbeidsgiver FC Twente.

- Børven hadde kontrakt med den nederlandske klubben frem til sommeren 2018. Det var først da han og Twente ble enige om å avslutte samarbeidet at det var noen vits å intensivere vårt arbeid, forteller Soltvedt til .

De siste dagene har forhandlingene gått svært fort, og kun to dager etter at kontrakten med Twente ble gjensidig oppsagt, kunne Børven tørke blekket av en splitter ny kontrakt.

- Dette var noe vi ønsket å få til, men så avsluttet vi saken. Jeg ringte Torgeir (Børven) og orienterte om det, og hadde ikke tro på at det skulle løse seg mellom ham og Twente. Det hadde ikke vi noen innflytelse på, men så fikk vi høre om bevegelse, og da det først skjedde gikk ting fort, sier Soltvedt til .

For hovedpersonen selv har også de siste dagene kommet brått på. Børven hadde ikke sett for seg å ikle seg den røde drakten så tidlig.

– Jeg var innstilt på å bli i Twente frem til sommeren, men så ble det snakk om sluttpakke og da kom Rune og Brann på banen, forteller Børven til Bergens Tidende.

 

Børven har blitt tildelt samme draktnummer som han spilte med i fjorårssesongen, nemlig 22.