Southampton klar for finale

Publisert:25. januar 2017Oppdatert:25. januar 2017, 23:30

Liverpool klarte aldri å bryte gjennom Southamptons forsvar

Southampton er klare for finale i Ligacupen etter å ha slått Liverpool 2-0 sammenlagt i semifinalen.

Shane Long ble til slutt kveldens store helt da han satte inn 0-1 fire minutter på overtid. Liverpool styrte banespillet i store deler av andreomgang og skapte flere gode sjanser, men klarte aldri å overliste Fraser Forster i Southamptonburet.

Tidsmaskin

Da første omgang av kampen ble spilt kunne man like gjerne tro at man så på et opptak av den første kampen i semifinalen som ble spilt for to uker siden. Southampton lå seg lavt og forsvarte seg med fantastisk innsats mot et Liverpoollag som ble mer og mer frustrert av å møte den for kvelden sortkledde veggen.

Samtidig var laget fra Sør-England livsfarlige i kontringsspillet, og forsøkte å angripe i et voldsomt tempo hver gang de fikk låne ballen fra hjemmelaget. Det var også bortesupporterne som fikk se sitt lag skape de største sjansene.

Etter 36 minutter kom Southampton fremover på en av de nevnte kontringene, og etter et magisk forarbeid av Nathan Redmond hvor han driblet seg forbi flere Liverpoolspillere slo han et lavt innlegg mot Dušan Tadić, men serberen klarte ikke å overliste Loris Karius i Liverpoolmålet.

Kun tre minutter senere fikk hele Anfield déjà vu da samme Redmond på svært lignende vis klarte å drible seg nedover hele venstresiden av banen. Nok en gang klarte han å legge et lavt innlegg, denne gang til kaptein Steven Davis, men veteranen banket ballen himmelhøyt over mål.

Flere store sjanser ble det ikke i den første omgangen, og lagene kunne dermed gå til pause på stillingen 0-0. En omgang bortelaget utvilsomt var mest fornøyd med.

Intenst forsvarsspill

Der førsteomgangen ble en relativt kjedelig affære, viste hjemmelaget langt friskere takter rett ut fra startblokkene i den andre. Med en tydelig plan om å spille mer direkte dominerte Liverpool spillet fullstendig fra første blås i fløyten.

Southampton ble presset lenger og lenger tilbake på banen, og lå med 11 spillere bak ballen store deler av kampen. Merseysidelaget begynte etterhvert å spille seg til større og større sjanser.

Etter 54 minutter fikk Emre Can plutselig stå relativt alene i feltet, og sendte avgårde et knallhardt skudd rett mot Fraser Forster. Den engelske landslagskeeperen famlet med ballen, og glapp den forbi seg, men med en utrolig refleksredning klarte han akkurat å dytte ballen bort millimetre før den gikk inn i mål.

5 minutter senere kom den største Liverpoolsjansen i kampen. Et godt innlegg fra Emre Can endte hos Daniel Sturridge, som forsøkte seg på en frekk liggende volley. Avslutningen var dog for svak, og ballen gikk like over mål.

Like etterpå fikk Sturridge nok en kjempesjanse etter et dypt innlegg fra kaptein Jordan Henderson. Spissen forsøkte å chippe ballen over Forster på en berøring, men nok en gang ble avslutningen litt for lite følsom og endte over mål.

De siste 30 minuttene av kampen var et sammenhengende press mot Southamptonmålet, og bortelaget forsvarte seg virkelig heltemodig mot et hjemmelag som kjørte på. Liverpool dominerte voldsomt uten å skape de helt store sjansene.

Så, tre minutter på overtid, gikk innbytter Divock Origi i bakken i feltet etter en takling fra Josh Sims, men dommer Martin Atkinson pekte på hjørnemerket til store protester fra hjemmepublikumet. 

På den påfølgende corneren klarte bortelaget å snappe opp andreballen og spurtet fremover på en vakker kontring. Samme Josh Sims førte ballen over hele banen, og slapp en perfekt pasning til Shane Long som på nydelig vis fyrte ballen i mål bak Loris Karius.

Dermed ble sammenlagtresultatet 2-0, og Southampton kan gjøre seg klare til en tur til Wembley i februar.

I morgen kveld avgjøres det hvem som blir motstander i finalen når Hull tar i mot Manchester United på KCOM Stadium. Bortelaget leder 2-0 fra det første oppgjøret.