Slipper album i bølger

Publisert:19. januar 2017Oppdatert:25. januar 2017, 10:54

Den første bølgen fra verdensstjernen John Mayers nye album “The Search for Everything” kommer i dag. 

 

 

John Mayer lover turné i løpet av 2017.
Platecoveret til "The Search for Everything" skiller seg ut fra alle hans tidligere album.

Ikke sluppet musikk på 3 år

John Mayer har ikke sluppet egen musikk siden 2013. Da slapp han albumet “Paradise Valley”. I 2014 kom singelen “XO” ut, men dette var en coverlåt av Beyoncé. Han har i løpet av disse tre årene vært opptatt med andre ting. Blant annet har han vært på turné med etterdønningene av bandet “Grateful Dead”, nå kjent som “Dead & Company”.

Avslørte på sosiale medier

John Mayer er en flittig bruker av sosiale medier. Selvsagt ble den første singelen lansert under en Facebook-Live sending i november, hvor musikeren svarte på spørsmål direkte fra fansen. Der teaset han at albumet ville komme på en gang på nyåret, men holdt metoden hemmelig. Det var ikke før i begynnelsen av januar at han avslørte på hvilken måte albumet ville bli sluppet på; 4 sanger om gangen, én gang i måneden.

 

– Det var for mange sanger å få ut døren på samme tid, skriver John Mayer på sine sosiale medier.

 

– Det var for mange sanger å få ut døren på samme tid, skriver John Mayer på sine sosiale medier.

Fire om gangen

Albumet blir sluppet i bølger, fire sanger om gange. I første omgang blir kun 3 av de nye, da singelen “Love on The Weekend” ble sluppet allerede i november. De øvrige sangene er “Moving on and getting on”, “Changing” og “You’re gonna live forever in me”. Hvor mange bølger det blir sluppet totalt, er enda uvisst.
 

Den gylne formelen

John Mayer har selv ved flere anledninger sagt at hans desidert beste album var “Continuum” fra 2006. Ti år senere gikk han sammen med de samme menneskene for å produsere det kommende albumet “The Search For Everything” for å skape noe av lik kvalitet.

Skal på turne
Mayer har selv sagt at det blir en turné for albumet i løpet av 2017 selv om han etter planen skal på turné med “Dead & Co” også.