20 år med bergensk blekk

Publisert:20. januar 2017Oppdatert:1. februar 2017, 18:32

Leading Light feirer ferden ut av tenårene som Bergens største studio  

- Vi ser hele tiden at det popper opp nye studioer. Noen blir, og noen blir ikke, for å si det sånn, sier Jørn Rune Knutsen, gründeren bak Leading Light.

Siden 1997 har Knutsens tatoveringsstudio tatt imot kunder i Gågaten på Nordnes. Kurven har stadig vært oppadgående, og personer fra alle samfunnslag strømmer til for å bli tatovert.

- Nå har vi lange ventelister, alt i fra 3-6 måneder for å tatovere seg her. Hva folk ønsker har endret seg. Før så vi mange flere små tatoveringer, kinesiske tegn eller tribals. I dag kommer folk inn som de har tenkt på lenge, og de ønsker seg en full sleeve. Da har de en plan på det, fortsetter Knutsen til Bymag.

Jubileet til helgen markeres med et skille fra normal praksis for å gi tatoveringsmuligheter til flere. Ventelisten er fullstendig tømt i jubileumsdagene.

- For lenge siden har vi sagt at vi booker ingenting inn på disse tre dagene (19. - 21. januar, red.anm.), sånn at folk kan komme og få drop-in på tatoveringstimer. Folk er jo vant med at når de ringer inn er det til tider veldig lang venteliste, så vi synes det er litt kjekt. Det blir veldig hektisk her i jubileumsperioden. 

Ville bort fra bulestempelet

Knutsen har vært praktiserende tatovør siden 1992, og drev først studioet Bergen Piercing og Tattoo Center helt alene. Da han merket at pågangen ble større og større skaffet han seg større lokaler og ville gjerne ansette en person som kunne hjelpe ham litt.

- Hele tanken bak Leading Light var at jeg ville løfte tatoveringer til noe mer folkelig. Det skulle ikke være noe preg av en stereotypisk “tatoveringsbule”, så jeg bygget studioet med lyse fine lokaler. Alle aldersgrupper skal komme inn og føle seg komfortabel og godt tatt vare på, sier Knutsen.

Det prosjektet må man kunne si at Knutsen lyktes med. Fra to ansatte i 1997 har studioet i dag skaffet seg enda større lokaler, samt økt antall ansatte betraktelig.

- I dag er vi vel totalt 10 stykker, pluss noen gjesteartister fra inn- og utland som kommer for å tatovere hos oss med jevne mellomrom.

- Hvorfor gå et annet sted?

En av dem som fikk tatovert seg på dagen var studenten Iselin Skår. Mindre enn en time etter at hun kom inn i lokalet var nålene med blekk allerede i gang.

- Jeg kom egentlig bare inn for å bestille time som vanlig, og fikk meg en god overraskelse da de sa at jeg kunne få tatoveringen med en gang, sier Skår til Bymagasinet.

Det var ikke første gang Skår satt seg ned i tatoveringsstolen, og akkurat som første gang skjedde tatoveringsprosessen i lokalene til Leading Light.

- Ja, jeg var da fornøyd med opplevelsen her forrige gang, så jeg så ikke noe poeng i å risikere et nytt sted denne gangen, avslutter Skår.

Det klinger nok godt i ørene til sjefen sjøl Jørn Rune Knutsen.

- Et av de viktigste målene våre er at folk skal tenke “ja, her har jeg lyst til å komme tilbake igjen” når de forlater lokalet, forteller Knutsen.

Gleder seg til neste jubileum

Til tross for over 20 år i samme stilling, som sjef for Leading Light, har Knutsen ikke begynt å se seg lei av jobben. 

- Hver eneste dag jeg står opp gleder jeg meg til å gå på jobb, det har jeg gjort i 20 år. Tatovering er lidenskapen min, og miljøet her på jobben er utrolig bra, så det er greit.

Så om alt går etter planen feirer dere 40-årsjubileum om 20 år til?

- Ja, absolutt, helt klart.