Torkel Eikevik

Twitter: 

Nyaste artiklar frå Torkel Eikevik

For noen år siden var det nesten ingen som verken drev med, eller hørte på Hip-Hop i Norge. Nå har det blitt en av de største sjangerene i landet, og særlig Bergen har blitt omtalt som en talentfabrikk når det kommer rap. Men hvor kom denne utviklingen fra? Og hvorfor ble det så stort

I ei tid der det blir meir og meir normalt å spele dataspel, blir det også meir og meir vanleg å tjene pengar på dette. Ei turnering i spelet Dota 2, som blei holdt i August, “The International”, hadde meir enn 25 millionar dollar i pengepremiar. Men lønnar det seg å satse på såkalla e-sport?

Vill Vill Vest har allereie rukke å etablere seg som ei viktig brikke i den Bergenske kulturscena. Eg tok turen ut på torsdag for å ta tempen på byens mest trendy festival.

I hip-hop miljøet i sørstatane på 90-tallet utvikla det seg ein snål, men potensielt farleg rustrend. No har trenden vendt tilbake, og har også tatt turen til Norge.

Den gode hyrden. Vismannen frå Jæren. Distriktslegen. Filosofen. Per Fugelli er no død, og han har bedt oss om å gje litt meir faen. Eg håpar vi ikkje skuffar deg, Per.