Emma Aldal Sætre

Nyaste artiklar frå Emma Aldal Sætre

Medisinstudenter ved UiB synes praksisen er for dårlig. - Få er fornøyd og flere skulker, forteller medisinstudent Christopher Almo.

Dette skal psykologistudent Philip Håkensen Svendsen finne svaret på. Han forsker på hvilke egenskaper og trekk som nordmenn ikke ønsker i en potensiell partner både ved one night stand og ekteskap.

Til sammen behandlet norske sykehus 90 000 skader etter hjemmeulykker i 2017, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). Det utgjør omtrent en tredel av det totale antallet ulykker. FHI skriver at en utfordring med helsedata er den mangelfulle registreringen av opplysninger om de ytre omstendighetene rundt skaden, blant annet årsak og aktivitet. - Det er derfor behov for et løft i registreringen av skadeopplysninger, forteller forsker Eyving Ohm. Videre forteller han at skader og ulykker medfører store samfunnsøkonomiske kostnader, og at det er et stort potensiale for forebygging. - Å sette inn effektive forebyggingstiltak kan i mange tilfeller gi umiddelbar gevinst, mener Ohm.

Sjur Røthe får gå morgendagens 15-kilometer etter at Johannes Høsflot Klæbo ga fra seg sin plass, opplyser BT i dag. - Jeg er veldig glad for å gå denne muligheten, og har takket Johannes på en fin måte, sier vossingen. Røthe ble verdensmester på 30-kilometer forrige lørdag, og får igjen muligheten til å ta medalje i VM. Røthe forteller at han tror 15-kilometer kan passe han bra. - Da jeg fikk sjansen måtte jeg bare gripe den, forteller han.

Bergen nærmer seg ny varmerekord. Hittil i februar er gjennomsnittstemperaturen 5,1 grader. Dette er bare 0,4 grader unna ny februarrekord, opplyser Meteorologisk institutt. Rekorden som nå står er 5,5 grader og ble satt i 2014.

Forsvaret skriver i dag på sin hjemmeside at en beslutning om heving av havarerte KNM Helge Ingstad skal bli tatt i kveld. Kranlekterne “Gulliver” og “Rambiz” er nå fortøyd, og skal sammen med fire kraner løfte fregatten. Disse må løfte synkront, og avgjørelsen skal derfor tas etter oppdatert værmelding som blir gitt mandag ettermiddag.

Orderud-dommer vil opprette lokale rettssentre med billig, juridisk hjelp til alle.
- Dette er kun et plaster på såret, mener jurist og Cutters-gründer, Karl-Axel Bauer.

Denne uken arrangeres «En annerledes skalldyruke» på flere av Bergens restauranter. Kuskjell, o-skjell, søl og kråkebolle er noe av det som står på menyen.
- Dette er bærekraftige delikatesser i verdensklasse, sier sjømatforsker Arne Duinker.

Pål Haugen Lillefosse (17) ble norgesmester i stav for første gang under årets innendørs-NM, kun to måneder etter at han sprakk blindtarmen. Han har tro på at han kan klare kravet til VM i Doha, men mangler noe helt essensielt for å komme dit.

Svømmerne i BS-LK er hjemløse. Utebassenget på Nordnes Sjøbad ble redningen.

Sider