Glem sugerør og plastposer. Sigarettsneiper er den mest samlede gjenstanden på verdens strender, med over 60 millioner samlet over 32 år. I dag ble det holdt “OL for sykehjem” i Bergen.

– Hverken kan eller vil jeg spekulere i hvem som mottar prisen i år

Vill Vill Vest har allereie rukke å etablere seg som ei viktig brikke i den Bergenske kulturscena. Eg tok turen ut på torsdag for å ta tempen på byens mest trendy festival.

Loftfæsthivalen bla arrangert for fjerde året på rad med både  sang og poesi. flyttet fra Loftet,  inn på Chagall.

 

Sjøkrigsskolen arrangerte Nasjonalt Kadettstevne i helgen

Stadig flere svikter fjernsynet og velger nettbasert innhold for underholdning.

Via SMS ville Bergen Servering freiste studentar med billeg alkohol. – Ulovleg reklame, konkluderer skjenkekontoret.

Falske brannalarmer har blitt en normal del av hverdagen for beboere ved Fantoft Studentboliger. Opp til flere ganger i løpet av semesteret har studentene våknet opp til brannalarmen midt på natten.

Framtiden i våre hender jobber for en lov som pålegger matprodusenter og dagligvarebutikker å gi bort mat de ikke får solgt til veldedige formål. I mellomtiden tar de så kalte ”dumpster diverne” utnytte av maten som blir kastet. 

På selveste Halloween skal vanlige mennesker trosse sceneskrekk, stå i spotlighten på Store Scene og lese høyt fra dagbøkene sine.

”Menn som ingen treng” er Frode Grytten sin første novellesamling på ni år. I boken møter vi menn som trenger biler,  menn som trenger kvinner,  menn som trenger menn. Menn som ingen treng. 

Nordmenn kaster i gjennomsnitt 439 kg husholdningsavfall, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Dette ønsker gründerne av nyåpnede “Råvarene” i Skostredet å gjøre noe med. 

Vi får et stadig større fokus på økologisk mat i Norge. Flere forbrukere velger økologisk, men savner et større utvalg hos dagligvare-butikkene. Noe av inspirasjonen for omstillingen til renere mat hentes fra Danmark. Også ved restauranter her hjemme er fokuset på råvarer mer aktuelt enn noensinne. 

Bergen har opplevd en økning i andelen nyutdannede studenter som ikke ender opp med relevant arbeid. I tillegg har arbeidsledighet og studenter som jobber ufrivillig deltid økt. 

Med en nøktern og jordnær trener som grunnmur, har Brann reist seg opp fra asken og vist at de virkelig har noe i toppen av Norsk fotball å gjøre. 

I 2014 ble det gjort en undersøkelse på norske studenters psykiske helse. Undersøkelsen viste en økning av studenter som oppsøker hjelp siden 2010. Bare ⅓ av studenter som viser symptomer av psykiske problemer oppsøkte hjelp i 2014, men siden da har psykisk helsetjeneste for studenter opplevd stor pågang.

Lacrosse har de siste årene blitt et fenomen i norske studentbyer. Både gutter og jenter har slengt seg på den amerikanske lagsporten som kan sammenlignes med en kombinasjon av håndball og ishockey. I dag har Norge 20 forskjellige Lacrosselag spredd utover Oslo, Grimstad, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Dette er garantert landets ”hotteste” idrett for øyeblikket.

Den er like naturlig som å bli født. Den kan komme uforutsett, eller den kan komme forventet. Den kommer i utallige former, størrelser og betydninger. I vår kultur blir vi oppdratt med veldig negative assosiasjoner til døden. Det er jo kanskje ikke så rart, siden den ikke fører med seg noe som er godt for oss. Sorg, savn, smerte og frykt er følelser vi forbinder med ordet “død”. Men hvorfor er døden blitt så negativ for oss? Hvorfor har vi dødsangst? Hvorfor klarer vi ikke å akseptere døden som naturlig, slik som fødsel?

Subscribe to Forsidestrøm