Mistet medaljen på hjemmebane

Publisert:14. mars 2019Oppdatert:14. mars 2019, 14:41
Jacob Weidemann (t.h.) kom nylig tilbake etter å ha vært ute med skade store deler av sesongen. Selv ikke med hans tilstedeværelse blir det noen medalje.

Onsdagens tap på hjemmebane gjør at medaljehåpet er borte for FyllingenBergen. – Vi gjør Elverum mye bedre enn de trenger å være, totalt sett er vi veldig skuffet, sier Andreas Gjeitrem, hovedtrener i FyllingenBergen.

FyllingenBergen – Elverum (28-35)


Kasper Gudnitz ble med sine syv fulltreffere kåret til banens beste for FyllingenBergen.

Før kampen lå laget fra Bergen på en fjerdeplass, og var fortsatt med i kampen om medalje. Alle hadde forventet at denne kampen mot serieleder Elverum kom til å bli vanskelig. Etter kampen møtte Bymag en tydelig skuffet Andreas Gjeitrem.

- Nå er det over … og det er liksom måten vi taper på som er verst. Vi gjør de så mye bedre enn de trenger å være. Vi slurver ekstremt med de enkle tingene i andreomgang. De skårte utrolig mange enkle mål, mens vi må slite på alle målene. Det er det som skiller oss.

Bakspilleren Jacob Weidemann sier seg enig med treneren sin når det kommer til slurvet i andreomgang. Han utdyper med å si at de mister hodet og kaster bort alt for mange baller. Weidemann, som kom fra Nøtterøy før sesongen, har vært ute med en skulderskade store deler av sesongen, og dette var hans først tap på hjemmebane i Framohallen.

- Det er selvfølgelig ikke noe gøy å tape. Vi hadde håpet på å ta poeng i dag, og følte vi hadde muligheten til det, sier 19-åringen.

Ledet til pause

I kampens startfase følger lagene hverandre. På stillingen 13-13 tar FyllingenBergen kampens første time-out, og kanskje hadde trener Gjeitrem noen veldig kloke ord på hjertet. Bergenslaget går opp til i en tomålsledelse like etter, men Elverum reduserer til stillingen 15-14 like før pause.

- Fram til pause er vi bra. Vi lager ikke mange feil, så Elverum får ikke straffet oss på samme måte som de gjør i andreomgang, forteller Gjeitrem.

 Ti minutter ut i andreomgang går Elverum for første gang opp i en tremålsledelse, etter det ser de seg aldri tilbake. Ledelsen øker etter hvert til hele åtte mål, mye takket være godt keeperspill og god effektivitet fra Elverum, samt mye slurv fra hjemmelagets side. Gjeitrem er heller ikke helt fornøyd med dommerens prestasjon.

- Vi får noen dommersituasjoner der som er helt elendig dømt. Blant annet en straffe og en utvisning som er med på å snu kampen litt.

- Kan ikke være fornøyde med sesongen


Før årets siste kamp ligger Elverum likt mange poeng som ØIF Arendal, men Elverum leder på målforskjell.

Gjeitrem klarer ikke å påpeke nok at de er tydelig skuffet over kampen- og sesongs utfall.

­- Vi ville ha medaljer, det var målet. Sånn sett kan vi ikke være fornøyd med sesongen. Men vi har vært rufsete store deler av sesongen, og vi har vunnet 6 kamper med et mål, så vi er glade for at vi har så mange poeng som vi har. Men totalt sett er vi skuffet, målet var medalje.

Før sesongens siste kamp skal spilles ligger FyllingenBergen likt på antall poeng med Runar, men laget fra Sandefjord har en bedre målforskjell som setter de foran.

- Det er surt å miste medaljen. Men nå blir det bare å krige for den fjerdeplassen, vi må sørge for å gjøre jobben borte mot Bækkelaget i siste kamp, så får vi bare ta den fjerdeplassen hvis vi får den, konstaterer Weidemann.

Den 22. og siste runden spilles søndag 17. mars kl. 18:00.