Her spiller flere nasjonaliteter på samme lag

Publisert:14. mars 2019Oppdatert:14. mars 2019, 18:48
(F.V) Daniel Agun og Zach Alcorn, fra Australia og USA, er to av tyve utøvere i Bergen Wet Sox.

Baseball i Norge har en økende popularitet og blir en arena hvor utenlandske og nye norske utøvere kan møtes. – Det føles naturlig å finne en sport man kjenner, sier amerikanske Zach Alcorn.

Bergen Wet Sox baseball-lag, ett av to lag i Bergen, er det eneste laget fra byen som er med i den offisielle ligaen i Norge. Laget holder et stabilt medlemstall, og det er spesielt en gruppe mennesker som tiltrekkes sporten.

– Jeg er fra USA, så øyeblikket jeg fant ut at det fantes et baseball lag i Bergen, ble det en naturlig for meg å bli med siden baseball er USAs nasjonalsport, forteller Zach Alcorn som er en av spillerne.

Alcorn kan fortelle at han opplever at det mange utlendinger og nylige norske statsborgere som dukker opp på laget.

– Når vi tøyer ut prates det rundt fire språk samtidig – japansk, engelsk, spansk og norsk, selvfølgelig. Det er gøy.

I USA møtte jeg aldri noen fra Cuba, men her i lille Bergen spiller jeg baseball med en, sier Alcorn


Zach Alcorn og Daniel Agung på trening.

– Sosial gjeng fra hele verden

Han forteller videre at det er ofte populært blant studenter, og da spesielt utvekslingsstudenter.

– Det er litt frustrerende at de bare blir her en sesong, og så drar de igjen, sier Alcorn, – Men så er det jo fint at de føler at her er det en sosial gjeng som kommer fra hele verden som blir naturlig å ta kontakt med.

Australske Daniel Agung forteller at han ble tiltrukket av baseball pågrunn av det sosiale.

– Når vi reiser rundt i Norge spiller vi to kamper hver lørdag, og har en liten fest etter på, sier Agung.

I følge Norges soft- og baseballforbund er det minst 30 klubber i Norge med 2500 aktive medlemmer. De opplyser at det har vært jevnt stigende medlemstall de siste fem årene og de har et mål om å holde dette stabilt.

Skal vinne NM

Wet Sox har sitt eget mål denne sesongen.

– Vi skal i hvertfall vinne NM, sier Alcorn. – Vi fikk sølv i fjor. Oslo sine lag har dominert de andre sesongene, nå er det på tide at vi starter å ta tak.


Baseball slår an!

Både Alcorn og Agung er enig i at det flere faktorer som gjør at Østlandet strekker seg fram som best. De har et treningsprogram for unge og har faktiske baseballbaner, mens Wet Sox i Bergen må låne deler av fotballbaner.

– Ikke minst er været bedre på Østlandet, sier Agung. – Vi må ofte holde treningene inne i treningshaller, noe som er ganske upraktisk med tanke på at ballene skal bli slått hardt og langt vekk og kastet et stykke.

Wet Sox holder treningene sine hver onsdag fra klokken 20.15 i Slåtthaugshallen, og alle er velkommen til å bli med å spille.