Lars Arne Nilsen: - Vi er ikke favoritter

Publisert:19. februar 2019Oppdatert:20. februar 2019, 11:00
Brann er midt i en hard oppkjøring før 2019-sesongen.

Til tross for den sterke fjorårssesongen vil ikke Lars Arne Nilsen stemple Brann som tittelfavoritt. Om en drøy måned sparkes Eliteserien i gang.

– Rosenborg og Molde er et hakk foran oss. I utgangspunktet handler gullkampen normalt sett om de to, men vi håper jo selvfølgelig å være der oppe.

Det sier hovedtrener for Sportsklubben Brann Lars Arne Nilsen, når Bymag møter ham etter tirsdagens trening på Nymark kunstgress. Laget har akkurat kommet hjem fra treningsleir på Gran Canaria, som Nilsen ser på som svært vellykket.

– Det var en veldig fin treningsleir, alle spillerne var friske, vi unngikk skader, forholdene var flotte og vi fikk gått gjennom det vi skulle.

Nilsen forteller at fokus for leiren var å legge et solid fysisk grunnlag og terpe spillestil.

– Vi gikk gjennom alle spillets faser. Det var mye fysisk trening, lange og ofte doble økter. I en slik fase vi er i nå er mengdetrening svært viktig.


Hard fysisk trening sto i sentrum under treningsleiren på Gran Canaria. FOTO: BRANN.NO

Brann hadde sin første trening i Bergen i går formiddag, etter returen fra Gran Canaria. Det blir imidlertid ikke lange oppholdet her hjemme, da laget i likhet med en rekke norske toppklubber reiser til Marbella den 6. mars for en ny treningsleir.

– Det blir en litt annen type treningsleir enn de vi hadde på Gran Canaria. Her vil fokus ligge på kampene vi skal spille der nede, mot Rosenborg og Bodø Glimt.

De to utenlandsoppholdene er en del av Branns sesongoppkjøring før Eliteserien sparkes i gang 30. mars. Brann sesongåpner borte mot Odd Grenland i Skien. På spørsmål om laget ligger i rute med tanke på åpningen, og hvordan han ser på Odd som første motstander i 2019 svarer Nilsen følgende:

– Foreløpig ser det bra ut. Vi trener godt og har en veldig profesjonell gjeng, men borte i Skien er alltid tøft. Det er en knalltøff start selvfølgelig, men det er litt samme hvem du møter, første kampene er ofte før ting har satt seg skikkelig, så det er litt tilfeldig i begynnelsen.

Hinter om nye spillere

Så langt i vinter har Brann kvittet seg med åtte spillere, og hentet inn seks nye. Nå hinter Nilsen mot at det kan komme inn flere.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer utover at vi er på utkikk etter et par nye spillere. Vi er litt svake i noen posisjoner, og for å hevde oss i toppen over en hel sesong er det viktig med bredde.

Han viser til at lagene han har pekt ut som favoritter før årets sesong, Molde og Rosenborg, har en bredde i sine staller som ikke Brann fullt kan måle seg med for øyeblikket. 

– De har stort sett dobbel dekning på alle posisjoner. Der er ikke vi enda. Jeg ønsker å presisere at vi er veldig fornøyd med gjengen vi har nå, men med et par spillere til kan vi kanskje heve oss ytterligere.

Karadas gir gass


7. November satt Karadas penn på papir for nok et år i Brann-drakta. FOTO: BRANN.NO

Blant spillerne Lars Arne Nilsen imidlertid har til rådighet for 2019-sesongen er Brann-legenden Azar Karadas. I en alder av 37 år står spilleren med over 200 kamper for Bergens-laget. Til tross for mindre spilletid de siste par sesongene enn kraftspissen kanskje har vært vant til i løpet av sin lange karriere, ønsker Karadas å gå den nye sesongen imøte på akkurat samme måte som før.

– Man må jobbe tøft på trening skal man karre til seg en plass i troppen, og få mest mulig spilletid. Det er mange gode spillere her nå, og det er tøff konkurranse å komme med i kamptroppene, spesielt førsteelleveren selvfølgelig.

Med de store endringene i spillertroppen er det en fersk gjeng som er i ferd med å ta fatt på en ny sesong, men Karadas er klar på at stemningen i gruppa er på topp.

– Stemningen er veldig bra, det er helt normalt med sirkulasjon i en spillertropp. De gutta som har kommet inn har virkelig vært med på å bidra, så det er fin gjeng her nå.

Den oppfatningen deler hovedtrener Nilsen.

– Det er veldig god stemning. Det er en kjempegod gjeng, vi har ikke noe å klage på.

Brann spiller ny treningskamp førstkommende lørdag borte mot Kristiansund kl. 17:00.