Fire fine ting å gjøre på valentinsdagen

Publisert:11. februar 2019Oppdatert:12. februar 2019, 15:31
På torsdag kan du få med deg Oslo-bandet Hajk på Hulen. Foto: Johan Nord

Ingen valentinesdate? Ingen problem! Bymag har samlet aktiviteter du kan gjøre på den store kjærlighetsdagen, uansett om du er lykkelig singel eller lengter etter en å dele dagen med.

Førstkommende torsdag er det valentinsdagen - den store markeringsdagen for kjærligheten. Mange vier dagen til storstilt feiring med sin kjære, men dagen er ikke til alles begeistring. Heldigvis finnes det alternativer, og noen av disse har vi samlet her: 

Hajk til Hulen

Hvor: Hulen 
Når: Dørene åpner klokken 21:00 

Ønsker du en musikalsk valentinsdag, er det bare å ta turen til Hulen på torsdag. Her inntar Oslo-bandet Hajk scenen. Bandets selvtitulerte debutplate skaffet dem bred anerkjennelse og fikk skryt av artistene Astrid S og Sigrid i tillegg til den norske musikkpressen. På scenen er Hajk et veloljet musikalsk maskineri full av spilleglede, groove og dynamikk, skriver arrangøren på sin hjemmeside. Med andre ord – her kan det forventes god stemning. Og hvem vet? Kanskje du finner noen å danse livets vals med.

Les mer om arrangementet


Bandet Hajk ble i 2017 nominert til Spellemannsprisen under kategorien årets popgruppe. Foto: Johan Nord

Flir vekk singel-sorgen 

Hvor: Ricks
Når: Dørene åpner klokken 20:00, showstart klokken 21:00 

En god latter forlenger livet sies det, så hvorfor ikke nyte litt stand-up på valentinsdagen? Christian Mikkelsen, kjent fra blant annet humorprogrammene Underholdningsavdelingen og Martin og Mikkelsen NRK, startet sin karriere her i Bergen og er nå tilbake. Torsdag kveld opptrer han, og flere, på Ricks sin klubbkveld. Selv melder Ricks at Mikkelsen er et av de største talentene de har sett og at da han opptrådde der i fjor var det et svært populært arrangement. Det er liten tvil om at dette kommer til å bli en kveld med god stemning, et fint alternativ for å komme seg unna valentinsdagens kjærlighet og kliss. Og forresten (til dere single kvinner der ute), skal vi tro en studie publisert i  er smilet det første menn legger merke til ved kvinner. Så her er det bare å flire i vei! 

Les mer om arrangementet r

En valentinsdag med mening 

Hvor: Bergen Kino
Når: Fra 18:00 til 21:00

Å dra på kino på valentinsdagen høres kanskje klisjé ut, men i dette tilfellet er det alt annet enn det. For hver solgte billett til filmen «If Beale Street Could Talk» på Bergen Kino denne torsdagen, doneres 40 kroner til Amnesty International. «If Beale Street Could Talk» er, som man kanskje kunne gjette, en kjærlighetsfilm med intet annet enn undertittelen «trust love all the way».


Skjermdump fra filmen. Foto: Selmer Media

Men filmen kan sees sammen med familier og venner vel så fint som med en valentinesdate, samtidig som man støtter en god sak. Amnesty International arbeider mot diskriminering og for at alle skal være like mye verdt – uansett. Ønsker du en valentinsdag med mening er dette uten tvil et godt alternativ. Nyt å bruke penger på veldedighet framfor en overpriset valentinsmiddag. 

Les mer om arrangementet  

Finn din partner i grønt

Hvor: Heidi´s Bier Bar Bergen
Når: Klokken 22:00

Heidi´s arrangerer trafikklys-fest på valentinsdagen, en potensiell og spennende måte å komme seg ut av singellivet på! Ved inngangen til utestedet blir man tildelt lysende armbånd – der fargen representerer din kjærlighetsstatus. Grønt for ledig, gult for ”det er komplisert” og rødt for opptatt. Heidi´s lover byens beste stemning - uansett om du finner kjærligheten eller ei. Arrangementet har 20 års aldersgrense og er gratis dersom man følger Heidi´s på Instagram. Så her er det bare å få på seg det grønne armbåndet og lete etter andre med det samme.

Les mer om arrangementet