Ryan Giggs blir fotballekspert for TV 2

Publisert:1. oktober 2018Oppdatert:1. oktober 2018, 21:58
Foto: Dmitry Golubovich/Wikimedia Commons

Den legendariske waliseren blir en del av TV 2s nye Champions League-satsning.

I dag ble det klart at den tidligere Manchester United-legenden Ryan Giggs (44) er ny fotballekspert for TV 2, i en pressemelding fra kanalen selv. 

– Jeg gleder meg veldig til denne jobben. Norge har alltid betydd mye for meg. Jeg husker godt fra tiden jeg var involvert i supporterklubbene i Skandinavia som spiller. Jeg har vokst opp og levd i Manchester nesten hele livet, men det er når man kommer til andre land – egentlig over hele verden – at man ser hvor stor klubben er og hvor mye den betyr for mennesker, sier Giggs i en pressemelding.

Allerede i morgen får han sin ilddåp i det som ikke kunne vært en bedre timet debut. I morgen skal nemlig et historisk svakt Manchester United opp mot spansk motstand når de tar i mot Valencia i det som er en meget trykket stemning i Manchester.  

Under José Mourinhos ledelse har verdens største klubb fått det som er den verste starten i Manchester Uniteds Premier League-historie, og det toppet seg da de ble ydmyket borte mot et West-Ham som kun hadde én seier før seieren på London Stadium. Mange har spekulert i om Mourinho nå flørter med å få sparken, og at dette oppgjøret, sammen med kampen mot Newcastle på lørdag, kan være helt avgjørende for hans fremtid i klubben. 

– Jeg er Manchester United-fan, jeg elsker den klubben. Og mine meninger vil jo selvsagt komme fra det perspektivet. Etter at jeg var en del av United i 25 år, har jeg nå sett ting litt på avstand. Det har også vært veldig interessant, fortsetter Giggs.

Giggs, som selv spilte 672 seriekamper og 151 Champions League-kamper for de røde djevlene, legger ikke skjul på at klubben har en spesiell plass i hjertet hans, og det vil bli interessant å se hva 44-åringen har å si om kaoset som råder i klubben for øyeblikket.

En del av satsningen

Kanalen er inne i sin første sesong som rettighetsinnehaver av utvalgte Champions League-kamper, og har satset tungt for å levere et produkt som seerne er fornøyd med. 

– Seerne forventer høy kvalitet på fotballsendinger fra TV 2. Det skal de gjøre. Så jobber vi hardt hver eneste dag for å innfri forventningene og fortsette å utvikle produktet. Nå også med drahjelp fra en av de aller største britiske fotball-legendene, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

– Vi har en klar målsetting om å utvikle Champions League-produktet i Norge og det handler ikke minst om å tilby publikum de beste og mest innsiktsfulle formidlerne av fotball. I denne klassen hører Ryan Giggs – Manchester United-legende, Champions League-vinner og walisisk landslagssjef – hjemme. Det er en glede å ønske Giggs velkommen til TV 2 Sportens Champions League-lag, fortsetter han. 

Kanalen avslører også at det vil introduseres andre kjente navn som en del av denne satsningen. Fra TV 2s Premier League-sendinger har vi blitt vant til å se kjente fotballfjes som gjester i studio, senest på lørdag da en annen Manchester United-legende, Bryan Robson, var gjest. Nå røper kanalen at også Robbie Keane, kjent fra bl.a. Tottenham og Liverpool, vil gjeste studio under onsdagens sending i kampen mellom Tottenham og Barcelona. 

Med sine 34 trofeer, hvorav to av dem er fra seire i Champions League, hersker det liten tvil om at Giggs kjenner turneringen bedre enn de fleste, og at det vil interessant å følge med på hans innslag for TV 2 utover høsten og nyåret.