Vanvittig scoring reddet Liverpool

Publisert:30. september 2018Oppdatert:30. september 2018, 23:41
Foto: Dean Jones/flickr.com

Chelsea lå an til å påføre Liverpool sesongens første tap. Så kom Daniel Sturridge på banen.

(Chelsea – Liverpool 1–1) Det så lenge ut til å gå mot Chelsea seier på Stamford Bridge, etter scoring av Eden Hazard midtveis i den første omgangen. 

For andre gang på 4 dager fant den lille belgieren veien til nettmaskene og så igjen ut til å bli tungen på vektskålen i storoppgjøret mellom to av de største tittelkandidatene i årets Premier League-utgave. 

Så dro Klopp frem sin joker, Daniel Sturridge. Idet klokka begynte å tikke mot 90 minutter mottok den skadeplagede spissen, som kun hadde vært på banen i noen minutter, ballen på 25 meter. Til stor forundring blant fansen på tribunen, så det ut til at Sturridge hadde tenkt til å skyte og det gjorde han.  Fra nær stillestående stand sendte han av gårde et vanvittig skudd som fikk en perfekt bue over verdens dyreste keeper, Kepa Arrizabalaga. Keeperen kastet seg til ingen nytte og ballen dundret rett inn i krysset av målet bak ham. 

– Jeg liker å tro at jeg har scoret finere mål enn det, men sannsynligvis ikke. Det var et pent mål, sier en blid Daniel Sturridge i intervju etter kampslutt.

Mange hadde avskrevet en videre karriere i Liverpool med tanke på skademarerittet den tidligere engelske landslagspissen har vært igjennom de siste sesongene. Derfor var det også en fornøyd Liverpool-trener som møtte opp til intervju etter kamp. 

– Det var fantastisk å se det (skuddet, journ. anm) gå inn. Det er veldig moro og fortjent for Daniel. I garderoben stod alle og danset. Jeg unner ham det virkelig. Han har hatt en vanskelig tid, men nå har han det godt, sier Jürgen Klopp til BT Sports.

Chelsea-trener Maurizio Sarri var stolt av måten laget hans fremstod på, og skrøt  først og fremst av sin stjernespiller, Eden Hazard, som var nære ved å senke Liverpool for andre gang på fire dager. 

– Eden var veldig god i dag, spesielt defensivt. Alle vet hva han kan offensivt. Han kan score 40 mål denne sesongen. Det tror jeg virkelig. Han er en stor spiller og person, og han prøver virkelig, sier den sjarmerende italieneren om spilleren som kanskje har vært Premier Leagues aller beste spiller så langt denne sesongen. 

Et rettferdig resultat

Allerede i de første minuttene av kampen var det tydelig at  dette var to lag som ville angripe hverandre. 

De første sjansene i kampen var signert fjorårets beste spiller, Mohammed Salah. Ved to tilfeller av godt Liverpool-spill var det kun svake avslutninger som sørget for at ikke egypteren satt Chelseas nye keeper på større prøve. 

Den første store sjansen i kampen kom etter 20 minutter, denne gang for Chelsea. En fantastisk pasning av David Luiz fant Willian i bakrommet hos Liverpools forsvar, men et dårlig førstetouch gjorde det mulig for Alisson Becker å komme tett nok på brasilianeren til at avslutningen går rett på målvakten. 

Dette var dog et varsel om hva som skulle komme, for to minutter senere lå ballen i nettet bak Becker. Etter nydelig kombinasjonsspill mellom Hazard og Kovacic på midtstreken, finner Kovacic pasningen som sender belgieren igjennom, og avslutningen fra skrå vinkel sitter sikkert i hjørnet back Liverpool-målvakten. 

Ti minutter senere var det igjen Mohammed Salah som skulle få muligheten for Liverpools redusering, og for en mulighet det var. En følsom gjennombruddspasning fra Firmino til Salah i bakrom sendte egypteren på vei mot mål under hardt press fra Marcos Alonso. Salah fikk med seg ballen forbi Kepa, men den skrå vinkelen og avslutning med hans svakeste fot gjorde at Antonio Rüdiger kom seg på plass og fikk klarert ballen bort fra målstreken.

Liverpool fortsatte presset etter pause, og igjen måtte Kepa i aksjon, denne gangen på et skudd fra Sadio Mane som hadde driblet seg inn fra sin venstre kantposisjon. Kun lynraske reflekser hos en god Chelsea-målvakt sørget for at det fortsatt var 1-0 på Stamford Bridge etter 60 spilte minutter. 

Minutter senere får Chelsea og Hazard en enorm mulighet til å gå opp i en tomåls-ledelse. Ngolo Kante tok et kjapt frispark på midstreken som sendte Hazard alene på løp bak uoppmerksomme Liverpoolforsvarere, og kun en våken og offensiv Alisson Becker sørget for at Hazard ikke scorte sitt syvende Premier League-mål for sesongen ved denne anledningen. 

Kampen bølget frem og tilbake, men mot slutten av kampen var det Liverpool som tok kontrollen i kampen og presset på for sin etterlengtede utligning. Xherdan Shaqiri, som hadde kommet innpå for Mohammed Salah i andre omgang fikk en gigantisk målsjanse etter innlegg fra vestreback Andy Robertson. Alene på 10 meter sleivet sveitseren ballen til side for mål i det som absolutt burde vært 1-1. 

Minutter senere var det tid for nok en redning på strek, denne gang ved David Luiz, etter en meget god Liverpool-sjanse som Firmino headet mot mål. På tross av en utspilt Kepa Arrizabalaga stod Luiz på akkurat rett sted til å sørge for at den brasilianske spissen ikke fikk reduseringen Liverpool desperat jaget på dette tidspunktet. 

I det 89. minutt kom altså den forløsende scoringen fra Sturridge som sendte de tilreisende fra Merseyside til himmels i bortesvingen på Stamford Bridge i London. 

Det var to smilende managere som takket for kampen og konstaterte at sine lag hadde spilt en fantastisk kamp og at det alt i alt var et rettferdig resultat på en kveld som denne.