Fremdeles et mysterium

Publisert:18. september 2018Oppdatert:18. september 2018, 19:28
Den nederlandske WikiLeaks-medarbeideren har vært savnet siden 20. august. Foto: skjermdump @ncilla

Søket i sjø etter den savnede Arjen Kamphuis gav ingen resultat. Tirsdag vil politiet foreta ytterligere landsøk med hund, melder Norland politidistrikt.

Ingen funn etter søk i havområdet mellom Rognan og Fauske, melder politiinspektør Bjarte Walla i Norland politidistrikt mandag ettermiddag.

–I helgen har Kystvakten bistått Politiet i søket, men det er så langt ikke gjort funn. Mandag ferdigstilles søket, sier Politiinspektør, Bjarte Walla. –Det er ikke planer om tilsvarende søk de nærmeste dagene.

Den nederlandske WikiLeaks-medarbeideren Arjen Kamphuis ble sist sett i Bodø den 20. august da han sjekket ut av et hotell han skal ha bodd på. Politiet i Nordland har en pågående etterforskning, og har fått bistand fra nederlandsk politi.

 

Søk på land

–Politiet vil i dag foreta ytterligere landsøk med bruk av hund i området nær der hvor det er gjort funn av eiendeler som politiet mener tilhører savnede, melder politiet i Nordland, tirsdag. 

 

Funn av gjenstander

En privatperson skal ha funnet en padleåre som kan ha tilhørt Kamphuis. Padleåren ble innlevert til politiet i helgen. Politiet har grunn til å tro at åren tilhører Kamphuis.  Åren er funnet i samme område som kajakken, som ble funnet forrige uke. –Åren skal være av samme merket som kajakken den savnede skal ha hatt, melder Walla. Politiet har informasjon om at Arjen Kamphuis har gått til innkjøp av en slik type kajakk før han reiste til Norge.

 

–Kajakken er funnet i området hvor det på kvelden tirsdag 11. september og onsdag 12. september har vært foretatt søk etter at politiet fant andre gjenstander tilhørende Kamphuis, heter det i politiets pressemelding. Hvilke andre gjenstander det er snakk om vil politiet foreløpig ikke si noe om ut fra hensynet til etterforskingen.

En privatperson har funnet åren som politiet antar har tilhørt Arjen Kamphuis. Padleåren ble levert inn i helgen. Foto: politiet
En privatperson har funnet åren som politiet antar skal ha tilhørt Arjen Kamphuis. Padleåren ble levert inn i helgen. Foto: politiet

 

Telefon

–En telefon som er knyttet til han har vært slått på i et område utenfor Stavanger den 30. August på kvelden, men politiet har ingen sikker informasjon om at det er savnede som har slått på telefonen, melder politiet i sin pressemelding forrige uke. Dette er fremdeles et mysterium.

 

Tre hovedhypoteser

Politiet melder tirsdag at de etterforsker bredt og åpent, og holder fremdeles alle muligheter åpne. 

-Saken er omfattende å etterforske. Etterforskningen er fremdeles innrettet etter politiets tre hovedhypoteser; at savnede kan ha vært utsatt for en ulykke eller en kriminell handling, eller at han kan ha et ønske om å ikke bli funnet, melder Norland politidistrikt tirsdag. 

 

Tips

Politiet har fått inn nærmere 100 tips i saken, der det i hovedsak dreier seg om observasjoner. Etter «Åsted Norge» sin sending på Tv2 i går har politiet fått inn ytterligere 12 tips. Det er så langt ikke noen tips som har ført til noen sikker observasjon av Kamphuis etter den 20. august.

Arjen Kamphuis ble sist sett i Bodø. Søket i helgen ble gjort i området mellom Rognan og Fauske. Kart: googlemaps
Arjen Kamphuis ble sist sett i Bodø. Søket i helgen ble gjort i området mellom Rognan og Fauske. Kart: googlemaps