Enkel seier for Liverpool

Publisert:22. september 2018Oppdatert:23. september 2018, 13:22
Foto: Dmitry Golubovich/ Wikimedia Commons

Tilbake på tabelltopp etter en historisk kveld

(Liverpool - Southampton 3-0) Seiersrekken til guttene fra Merseyside fortsetter etter en dominant forestilling i kveldens oppgjør på Anfield.  Med seks seire i sesongens seks første kamper skriver laget historie. Det er nemlig første gang i Premier League-historien at startet med full pott på sine seks første kamper. 

– Vi har ikke vunnet noe ennå. Vi har fått en god start, men det er mange kamper igjen, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson etter kampslutt.  

Med kveldens resultat klatrer nemlig Liverpool tilbake på tabelltopp, en posisjon som kun kan trues av Chelsea, som har en kamp mindre spilt og som skal spille sin kamp mot West-Ham på søndag. 

Endelig for Salah

Spesielt hyggelig for Liverpool-fansen var det nok å se at Mohammed Salah fant veien til nettmaskene igjen, om enn noe enkelt. Den lille egypteren fikk gleden av å tuppe inn ballen fra en halv meters avstand etter en suser av et frispark fra nyervervelsen Xherdan Shaqiri, som forørvrig spilte sin første kamp fra start i Liverpool-drakta. 

Salah var aktiv i hele kampen og hadde flere gode muligheter til å notere seg for mer enn det ene målet. I tillegg til et hælspark som strøk stolpen, hadde han også en ball i nettet etter to blokkerte skuddforsøk fra James Milner. Scoringen ble dog korrekt annullert for offside, og med et tamt Southampton-lag ble jobben med å sikre første omgangs tremåls-ledelse relativt enkel for de røde vertene. 

Skadet nøkkelspiller

Et skår i gleden ble det dog da en skadet Van Dijk måtte byttes ut like etter pause. Den nederlandske stopperkjempen holdt seg til ribbeina og det spekuleres i om at det kan være en brist.  Liverpool-trener Jürgen Klopp hadde følgende å si om situasjonen etter kampslutt:

– Han slet med ribbeina før PSG-kampen, og fikk en ny smell der i dag. Det er ukomfortabelt, men det bør ikke være alvorlig. Forhåpentligvis er alt i orden.

Inn kom unggutten Joe Gomez (21), som virkelig har fått presentert seg for Anfield-publikumet denne sesongen, og som også i kveld viste hvorfor han absolutt er en av de heteste kandidatene til å figurere sammen med nevnte Van Dijk i Liverpools nå solide midtforsvar. 

Allikevel er det ingen tvil om at en skadet Van Dijk vil svekke Liverpool. Nederlenderen er av mange regnet som kanskje ligaens, og en av verdens, beste midtstoppere, og med Liverpools kampprogram de neste ukene vil det være en stor prøvelse å skulle fylle hans fravær. 

Kampen

Liverpool gikk rett i strupen på laget fra sør,  og allerede etter ni spilte minutter lå ballen i nettet, om enn på noe merkelig vis. Xherdan Shaqiri driblet seg inn i sekstenmeteren, og fyrte av et skudd som traff hele to Southampton-spillere før ballen trillet inn bak enn forvirret McCarthy i mål. På tross av at Shaqiri feiret som om det var hans mål var det ingen tvil om at det var et selvmål som Wesley Hoedt ble kredittert med. 

Det skulle ikke gå mange minuttene før vertene scoret sitt andre for kvelden. Etter 20 minutter slo høyreback Trent Alexander-Arnold et meget presist hjørnespark som Joel Matip raget høyest på, og forsvareren, som også startet sin første kamp for sesongen, headet ballen kontant i nettet bak en sjanseløs McCarthy. 

I det som skulle bli førsteomgangs siste minutt fikk Liverpool tildelt et frispark som Shaqiri trappet opp for å ta. Sveitseren sender av gårde et vanvittig skudd som treffer undersiden av tverrlegger og spretter ned på mållinjen. Først til å reagere er lynkvikke Mohammed Salah, som får en enkel oppgave med å tuppe ballen over streken, til 3-0 ledelse for vertene ved pause. 

Annen omgang var preget av et Liverpool-lag med full kontroll og et Southampton lag som virket å ha nok med å forsvare seg. Med det ble det tre komfortable poeng for Liverpool, som leder Premier League-tabellen med 18 poeng. Bak dem følger Manchester City med 16 poeng, og Chelsea som, med sin ene kamp mindre spilt,  har 15 poeng på sine fem første kamper.