– En skal føle seg mektig etter å ha hørt sangen!

Publisert:21. september 2018Oppdatert:21. september 2018, 14:26
Foto: Hildur Augustdottir, EDDA Music.

Hanna Emilie Grung (17), også kjent som HALIE, slipper i dag sin nyeste låt «Not Yours» som ble skrevet i kjølevannet av too- bevegelsen. En herlig ‘banger’ fylt med attitude og groovy rytmer. 

– Metoo fikk meg til å tenke på hvordan en gutt behandlet meg på en fest en gang, hvor jeg skulle ønske jeg hadde konfrontert han og spurt om hva moren hans hadde syntes om måten han oppførte seg på. Derav linjen i låten ‘What would your mother say, treating girls this way’. 

HALIE er et musikalsk talent fra Bergen. Hun ble tidlig plukket opp av MADE Management og gjorde stor suksess på livedebuten sin under Vill Vill Vest i september 2017. I februar opptrådte hun på Where’s the Music? og ble videre booket til Skandinavias største talkshow, Skavlan, som den første ‘ukjente’ artist noensinne.

Hun forteller at budskapet i sangen handler om å føle seg som mektige dronninger og konger. For det er ikke en låt kun for jenter, men en låt for alle som har opplevd trakassering.

– En skal føle seg «powerful» etter å ha hørt på denne sangen. Man kan velge å ikke være offer og bestemme selv hvordan en skal komme ut av slike situasjoner. 

Budskapet i låten er at ingen andre enn du bestemmer over din kropp. Hvis noen har en annen oppfatning tar de feil og bør gjøres oppmerksom på det.

– Jeg hadde lyst til å si noe for min egen del og så var det noen som gjorde noe som jeg ikke syntes var helt greit så da laget vi en sang om det. 

HALIE forteller Bymag at hun synes det er utrolig bra at too ble en stor bevegelse. 

– Det skal jo ikke være farlig å komme ut med sin historie og jeg mener at det er noe alle har rett til. Det er viktig at når noen gjør noe kritikkverdig at det kommer ut i lyset. 

Hun forteller at hun vil at de som hører sangen skal føle sin «inner-Beyonce». 

– Jeg vil at de skal føle at de er sterkere enn alle drittsekkene som er der ute. 

– Jeg synes folk har rett til å si hva som har skjedd med de uten at de blir dømt og at det er viktig å vite hvilke folk som henger rundt en. Er det en person som har gjort noe så har andre rett til å vite hva vedkommende har gjort sånn at de ikke blir utsatt for det selv. 

Hun sier at låten betyr veldig mye for henne. 

– Jeg elsket å lage den og det var en opplevelse å lage den. Det er et vanskelig tema å skrive om å det var en utfordring å finne ut av hvordan vi skulle løse denne gåten. Jeg er veldig stolt over hvordan det ferdige produktet ble.