Del 1: Her er spillerne du vil ha på FIFA 19

Publisert:23. september 2018Oppdatert:27. september 2018, 08:22
Foto: steamxo.com

Både nye og kjente fjes på årets liste over verdens beste spillere. Vi teller ned fra 10 til 6.

Høsten er, for de fleste fotballelskere, den årstiden det er knyttet mest spenning til. Overgangsvinduet til de største ligaene stenges, en ny fotballsesong sparkes i gang, og, ikke minst, det er tid for en ny installasjon av det mest populære fotballspillet “FIFA”, produsert av Electronic Arts. 

I år er intet unntak. Spillet som engasjerer, gleder og frustrerer spillere verden over, lanseres 28. september, og vi har tatt en titt på de ti best rangerte spillerne i årets FUT-modus. Fifa Ultimate Team (FUT) er FIFAs mest populære modus, der målet er å samle virtuelle fotballkort gjennom å åpne pakker og spille kamper. Spillerne man eier kortene til kan man bruke i sitt lag og spille med. De beste spillerne er de mest ettertraktede og alle ønsker å ha dem på sitt lag. 
 

10. Toni Kroos


Foto: easports.com

Den tyske midtbane-eleganten er også i år å finne på listen.  Med det som utvilsomt er en av fotballverdens mest begavede pasningsfot, og en uovertruffen ro i spillet, har Kroos virkelig tatt på seg rollen som midtbanegeneral og den som alltid finner gode pasningsalternativ selv i pressede situasjoner.

Som en av nøkkelspillerene i Real Madrid gjennom flere sesonger, og med sin dominerende rolle på det tyske landslaget, har han virkelig overbevist fotballfolk verden over om at han er en av verdens beste spillere og en viktig brikke i de suksessene han opplever på fotballbanen. 

Toni Kroos har endelig fått en fartsoppgradering som gjør han mye mer attraktiv i spillet. Med 5 stjerners svak fot og 89 pasninger er han definitivt enn mann som kan finne hull på forsvare, men 82 skudd gjør at han også kan være en trussel på langskudd. 
 

9. David De Gea


Foto: easports.com

De Gea har ikke bare vært verdens beste keeper de siste årene, han har også vært den beste og viktgiste spilleren på et Manchester United som har begynt å ligne mer og mer på det laget vi er vandt til å regne med i toppen av ligaen. 

Manchester United-spillerens verdensklasse vises best i hans uttalige reaksjonsredninger på mållinjen, og han virker til tider helt uslåelig i et ellers ustabilt Manchester United forsvar.  Hans posisjonering i og stadig forbedring i feltarbeidet gjør keeperen fryktet i alle faser av spillet, og hans dominans reflekteres i høye stats i alle kategorier av hans spillerkort. 

Dette ser ut til å bli det klart mest ettertraktede keeper-kortet i årets utgave av FIFA, slik det var i FIFA 18. 
 

8. Luis Suarez


Foto: easports.com

Uruguayaneren er igjen rangert som verdens beste “klassiske” midtspiss, og det er det mange grunner til. Suarez er en spiss de fleste forsvarspillere hater å møte, han løper og presser utrettelig kamp etter kamp, og om man gjør en feil vet man at Suarez er klar til å straffe den. I tillegg er han er smart spiss som vet akkurat hva han skal gjøre for å komme seg forbi og gir man ham muligheten til å skyte så gjør han det. 

Barcelona-spilleren danner sammen med Messi og Dembele det som er en av fotball-Europas mest fryktede angrepstrioer, og han var en viktig brikke i et Barcelona-lag som dominerte La Liga forrige sesong.  

Suarez er et meget godt FIFA-alternativ, ikke bare på grunn av hans nesten uslåelige 90 skudd, men også 4-stjerners svak fot, 87 dribling og 85 fysikk gjør han til et mareritt å forsvare seg mot. Suarez er en komplett spiss, som med sin allsidighet gjør at han vil passe inn i så godt som alle lag. 

7. Sergio Ramos


Foto: easports.com

Ofte involvert i kontroversielle hendelser på banen; Ramos er ikke redd for å gi alt for sitt lag og fjorårets sesong var intet unntak for det som i øyeblikket er verdens høyest rangerte forsvarspiller. På tross av en kontroversiell finale i Champions League, har Ramos en stor del av æren for Real Madrids suksess i turneringen de siste 3 årene.

Ramos startet sin fotball-karriere som høyreback før han ble omskolert og rendyrket som midtstopper. Farten som han har tatt med seg fra sine tidligste dager i Real Madrid-drakta gjør han spesielt attraktiv for FIFA-spillere, spesielt når dette kombineres med god arbeidsfrekvens, 84 fysikk og hele 91 forsvar.  Dette er midtstopperen som alle FIFA-spillere vil prøve å få plass til i sitt lag, og spesielt attraktivt er det også at han er spansk, noe som gjør han lett å linke opp med David De Gea i mål. 

 

6. Eden Hazard


Foto: easports.com

Eden Hazard er av mange sett på som Premier Leagues beste spiller, og det er lett å forstå hvorfor. Gjennom flere sesonger har han vist seg som en av de virkelig store navnene i fotballverden, både i sine kamper for Chelsea, men også i sine kamper for Belgia bl.a. i VM i sommer. 

Med sine lynhurtige steg er han en perfekt kantspiller å sende i bakrom. Med sitt lave tyngdepunkt og 94 dribbling er han også et meget godt oppspillspunkt med motstander i ryggen, som med 4-stjerners svak fot kan skape problemer både utover og innover i banen dersom man gir han anledningen til å vende seg og sette fart mot mål. 

86 pasninger gjør ham også til en trussel på innlegg og gjennombruddspasninger, mens 82 skudd gir ham muligheten til å score mål fra utsiden av 16-meterboksen.  

Hazard er uten tvil en spiller man vil se mye til i årets versjon av spillet, han har alt man ønsker av en spiller i hans posisjon.