Vil ha nye tjommier

Publisert:21. februar 2018Oppdatert:16. april 2018, 11:42
Den Nationale Scene i Bergen. Foto: Ellen Eriksen.

Den Nationale Scene satser på et yngre publikum. - Vi ønsker å gjøre huset mer tilgjengelig for alle, spesielt de yngre, sier Annette Stople og Tora Optun som begge er ansatt ved DNS.

Tora Optun, kommunikasjonsmedarbeider ved DNS og Annette Stople, fagansvarlig marked ved DNS. Foto: Håkon Dalsbø.
Eirin Lindtner Storesund, teatersjef for Immaturus. Foto: Privat.

Teatertjommi
Et av satsingsområdene til DNS er det gratis fordelsprogrammet Teatertjommi. Dette er for unge mellom 18 – 30 år og skal være en sosial arena hvor man møter andre teaterinteresserte mennesker.

Tidligere hadde DNS et slikt program som het Applaus, men nå satses det på nytt for å øke interessen hos unge.

– Vi har et crew med unge engasjerte mennesker som vil være med på å skape mer engasjement rundt teateret, sier Annette Stople som er fagansvarlig for markedsavdelingen ved DNS.

Fordelsprogrammet gir redusert pris på billetter, tilgang til arrangement og mulighet til å treffe mange teaterinteresserte mennesker.

– Huset kan være litt skummelt å gå inn i, men teateret er for alle. Vi håper Teatertjommi kan være med på å senke terskelen for å bruke DNS, sier Tora Optun, kommunikasjonsmedarbeider ved DNS.

Stor konkurranse
– Som mange andre i kultursektoren, opplever teateret stor konkurranse og det er derfor viktig at vi klarer å tilpasse oss for å fortsette og være attraktivt for folk, sier Stople.  Hun understreker også at teateret ønsker å satse bredt og stort for å nå publikum i alle aldre. ­

– Som et statsstøttet teater skal vi produsere scenekunst som treffer bredt og som kan gi noe til folk i alle aldre.

DNS ligger i en gate med flere andre scener og i nærheten av andre underholdningsarenaer som kinoene.

– Teateret gir folk en pause fra en ellers stresset og digitalisert hverdag. Det å gå på teater gir deg muligheter til å reflektere og oppleve ting på nye måter, sier Optun og legger til at akkurat dette er en av de unike egenskapene til teateret.

Studentteateret Immaturus
Teatersjef ved studentteateret Immaturus, Eirin Lindtner Storesund, er positiv til denne satsingen.

– Jeg tenker det er svært positivt at DNS fortsetter å satse på et opplegg for å tiltrekke seg yngre tilskuere, samt gi dem en sosial arena hvor de kan diskutere scenekunst og forestillingene de deltar på sammen, sier Lindtner Storestund. Hun sier også videre at rabattert pris er et pluss for studenter.

Likevel understreker Lindtner Storesund at hun gjerne skulle ønske DNS satset enda mer på de yngre.

– I tillegg til Teatertjommi skulle vi gjerne likt å se DNS satse enda mer på teater rettet mot denne målgruppen, og da teater som sier noe om verdenen som denne aldersgruppen lever i. Kombinasjonen av slike forestillinger og Teatertjommi ville vært ideell.

Studentteateret Immaturus har godt over 80 frivillige i sin organisasjon og Lindtner Storesund sier at teaterinteressen blant unge absolutt er der.

– Jeg opplever at interessen definitivt er der. Vi tror likevel at enkelte fordommer fremdeles er i live blant unge, da gjerne minnene fra skolesammenheng.