Dobler moroa

Publisert:13. februar 2018Oppdatert:16. februar 2018, 14:44

Fenomenet ”Silent Disco” har blitt svært populært blant danseglade bergensere. Nå utvider utestedet Vaskeriet med enda en dag.

Det som startet med et lite telt på en festival i København har vist seg å bli en stor suksess. Det var her Jan Thomas Monclair, eier av Vaskeriet, oppdaget fenomenet ”Silent Disco”. – Vi kjøpte inn noen headset, og det ble kjempegodt mottatt.

Stor etterspørsel
I to år har Silent Disco vært et fast arrangement på onsdager. Nå utvider Vaskeriet med enda en dag.
– Dette er noe vi har vurdert en stund. Vi har hatt lyst til å holde det eksklusivt med kun én dag, så vi begynte å åpne tidligere og tidligere. De siste onsdagene har vi åpnet klokken 20, og det var kø allerede etter en halvtime. Litt kø går an å leve med, men når køen begynner å bli 100 meter lang, fant vi ut at vi måtte åpne enda en dag, sier Monclair.


Foto: Ellen Eriksen

Positive tilbakemeldinger
Monclair sier det har vært utelukkende positive tilbakemeldinger etter utvidelsen. – Folk har nesten vært litt stresset med den onsdagen, fordi det har vært så masse folk.

Studenten Rebecca Ravik var en av mange som deltok på Silent Disco forrige torsdag. – Jeg synes det er kjempegøy at det er skal være på torsdager også. Forrige gang jeg skulle hit, var køen så lang at jeg endte opp med å dra et annet sted.

Dyrt utstyr
Det byr på visse utfordringer å utstyre med 200 mennesker med headset.  – Vi har en del problemer med tyveri. Det er dyrt utstyr, og jeg tror i hvert fall vi har kjøpt opp mot 1500 headset siden vi begynte, sier Monclair. Han understreker at headsettene ikke kan brukes noe annet sted ettersom de går på radiofrekvens.