Vil redde livstidsdømt sexslave

Publisert:22. november 2017Oppdatert:22. november 2017, 15:07
GÅR SAMMEN FOR Å REDDE DRAPSDØMT KVINNE: Kim Kardashian West og Rihanna (t.h.) har begge brukt sosiale medier for å uttrykke sin avsky for drapsdømte Cyntoia Browns livstidsdom (t.v.). FOTO: The Grio/Getty Images

Cyntoia Brown var 16 år gammel da hun drepte sin 26 år eldre kunde. Nå vil Hollywood ha henne løslatt.

Etter at Fox News Nashville gjorde en sak på Browns sak, har rettsaken fått nasjonal oppmerksomhet i USA, samt på nett gjennom hashtaggen . Brown, som nå er 29 år gammel, sitter inne for å ha drept sexkunde Johnny Allen (42) i 2004. Hun ble dømt til 51 år i fengsel i 2006.

Hashtaggen fikk svært høye tall på Twitter på tirsdag, etter at Fox News Nashville viste en dokumentar om Brown og hennes sak. Flere kjendiser og offentlige personer i USA har meldt sin støtte til Brown og hennes sak.

Blant dem som har meldt sin avsky for Browns sak er reality-stjernen Kim Kardashian West og artisten Rihanna. 


SKJERMDUMP: Twitter.


SKJERMDUMP: Instagram.

- STØTTEN ER HELT UTROLIG
Filmskaperen bak Fox-dokumentaren, Dan Birman, gleder seg over oppmerksomheten saken har fått den siste uken.

– Jeg er glad for at vi har klart å starte en samtale, sa Birman til Fox 17. – Hvordan dette løser seg er opp til advokater, dommere, guvernøren og andre.

Browns advokat, Charles Bone, sier at Brown var overrasket over den massive støtten hun har fått.

– Jeg snakket med Cyntoia i dag formiddag. Hun er veldig sjokkert og overrasket og takknemlig for interessen fra alle de kjendisene, det er vi alle. I dagens verden vet man aldri når man gjør en sak som tenner en gnist, sa Bone til Fox 17.

– Bare å se alle disse menneskene og de forskjellige organisasjonene som har troen på meg og som vil stå opp for meg – det gjør meg ydmyk og er helt utrolig, sa Brown til Fox 17.

FØLTE SEG TRUET
I 2004 rømte Brown hjemmefra og møtte 24 år gamle “Cut-throat”, en mann som introduserte henne for kokain og et liv som prostituert. I følge Brown mishandlet “Cut-throat” henne både fysisk og psykisk, men også seksuelt. Han tvang henne til å selge sex for penger slik at de to kunne livnære seg. Det var slik hun traff Johnny Allen, en eiendomsmegler som plukket henne opp fra gaten og kjørte hjem til seg selv.

Allen oppførte seg underlig og truende, og hadde massevis av våpen hengende i hjemmet, og Brown følte seg redd og ubekvem. Brown har i ettertid sagt at hun var redd Allen kom til å drepe henne. Etter å ha avvist Allen, tok Brown opp et våpen fra vesken og skjøt og drepte Allen.

I 2006 ble Brown dømt for overlagt drap og fikk livstid i fengsel. Brown vil ikke kunne bli vurdert for prøveløslatelse før hun er nesten 70 år gammel.

OPPFØRSEL MINNER OM EN 13-ÅRING
Richard Adler, en rettsmedisinsk psykiater, foreslår at Browns uberegnelige oppførsel kan komme av hennes mors alkoholmisbruk mens hun var gravid med Brown, i følge The San Diego Union Tribune. Adler, samt andre eksperter, har diagnostisert Brown med en alkoholrelatert nevrodevelopmental lidelse - et føtalt alkoholsyndom som Adler beskriver som en alvorlig psykisk sykdom.

Selv om Brown har en høy IQ, forteller Alder at hennes oppførsel minner om den til en 13- eller 14-åring.