Spennende naturvin

Publisert:28. november 2017Oppdatert:29. november 2017, 13:55
Ikke nok med ett glass på Bord 13.

Har du fordommer mot naturvin i det du setter deg ned her, er de borte i det du tar første slurk.

Solen skinner i det jeg ankommer den sydsvenske byen Malmø. Reisen har tatt sin tid med mellomlanding i Oslo og Gøteborg samt en tretimers togtur. Alt jeg vil er å ta en høneblund. Den blir litt lengre enn planlagt, og jeg våkner ikke før klokken ti på kveldingen. For ikke å kaste bort en hel dag av tiden i Malmø hiver jeg meg ut døren. Nesen settes mot Bord 13 som er anbefalt i .

NAKENT RENT

I anmeldelsen i White Guide begynner anmelderen med å skryte av servicen, “Servicen er rapp og vennlig, uten unødig krongling, og fremfor alt er de vel innsatt i hva som serveres på fat og i glass”. Opprinnelig var Bord 13 en baklomme til restauranten B.A.R, da som ren vinbar. Nå presenterer restauranten moderne mat på master class nivå. De naturlige prosessene står i sentrum både på vinkart og på kjøkken, her brukes det ikke rødlistet fisk eller medisinerte pattedyr. “Kompleks men samtidig like nakent rent som lokalet den serveres på.”

Kompleks men samtidig like nakent rent som lokalet den serveres på

TO DEILIGE GLASS

Lokalet er nesten tømt for gjester i det jeg ankommer Bord 13. Servitøren som møter meg i døren finner et bord til meg ved et vindu. På vinlisten forklarer hun hyggelig at det er mest naturvin som serveres på stedet. Jeg forklarer litt hvilke typer vin jeg liker og spør om hun vil anbefale meg noe.

Servitøren kommer tilbake med en Chablis fra produsenten Chateu de Beru som jeg kjenner til fra før, men naturvarianten er ny for meg. Den smaker helt fantastisk og jeg nyter den mens jeg leser siste utgave av Lonely Planet. Det blir et glass til, denne gangen en Riesling fra Brüder Dr. Becker som er litt mer utfordrende men også denne faller i smak.

Inntrykket mitt etter et besøk hos Bord 13 er at servicen er hyggelig, lokalet åpent men samtidig koselig og vinen er absolutt nydelig. Her har de naturvin både for den kresne og den som vil utfordres. Et sted jeg gjerne vil tilbake til og prøve maten.