Rolige tilstander tross alt

Publisert:28. november 2017Oppdatert:28. november 2017, 16:50
Foto: Malene Spissøy. Vulkanen Agung på Bali.

- Her i Seminyak som ligger ca 7mil fra vulkanen er egentlig stemningen ganske bra, forteller Malene Spissøy når vi spør om tilstanden på vulkantruede Bali.

Foto: Privat. Malene Spissøy studerer på Bali
Foto: Skjermdump. Spissøy sender bilder av noe av informasjonen studentene har fått.

IKKE REDD

To vulkanutbrudd på Bali den siste uken har ført til hyppig nyhetsrapportering om situasjonen. Bymag.no har vært i kontakt med studiereisende Malene Spissøy fra Stord, som kan fortelle om rolige tilstander utenfor risikosonen. 

“Jeg har fått en del meldinger hjemmefra om jeg har det bra, sikkert mye på grunn av hvordan situasjonen har blitt fremstilt i media.”  

FÅR LØPENDE INFORMASJON

Spissøy forteller at situasjonen er ganske bra i Seminyak. De lokale bruker munnbind for å unngå aske, men bortsett fra det og synet av vulkanen Agung er hverdagen rolig. 

“Vi får løpende beskjeder om situasjonen, og vet at vulkanen nå er på steg fire hvilket betyr at den kan bryte ut når som helst.”

Selv om vulkanen skulle bryte ut, vil det mest sannsynlig ikke være fare for innbyggerne utenfor evakueringssonen, som i skrivende stund er på 12km. 

“Jeg har planlagt hjemreise den 13. desember, så det eneste jeg stresser med er eventuelt om flyplassen fortsatt er stengt da.”